Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 Beneficii incredibile ale hidromasajului

Un jacuzzi frumos este sinonim cu relaxarea și confortul, chiar dacă mulți se orientează acum spre cabine de duș ultramoderne. Apa este terapeutică în sine însăși. Prin urmare, un duș, dar mai ales o cadă de îmbăiere împreună cu efectele profunde ale hidromasajului pot genera numeroase beneficii pentru corp și minte.

Cu toate acestea, trebuie să știți că deja există și modele de cabine de duș cu hidromasaj, nu doar căzi de baie ce oferă un hidromasaj de calitate.

10 beneficii incredibile pe care niște ședințe regulate hidromasaj le garantează pentru sănătate:

1. Corpul este mai relaxat, stresul cotidian se diminuează vizibil

Chiar și o sesiune bună de hidromasaj este suficientă pentru ca organismul să-și crească producția de endorfine, acele substanțe care provoacă o senzație de bine și plăcere. Se știe de multă vreme că scufundarea în apă caldă încurajează relaxarea intensă a organismului, fiind benefică deoarece poate combate insomnia, promovând condițiile ideale pentru un somn profund și revigorant. 

2. Hidromasajul are un efect terapeutic vizibil împotriva durerile musculare 

Dacă ești genul de persoană foarte activă din punct de vedere fizic, cunoști deja din experiență proprie cât de inconfortabile pot fi unele dureri musculare. De aceea, a avea un jacuzzi personal este o idee minunată pentru refacere: vei avea parte chiar la tine acasă relaxarea musculară visată, plus că ți se va regla și tensiunea arterială, deoarece hidromasajul încurajează vasele de sânge ca să lucreze mai mult și mai bine. Efectul este terapeutic și extrem de relaxant.

3. Vei dormi mult mai bine când ești foarte obosit

Vrei momentele de odihnă de calitate? Nu va fi nimic mai bun decât o baie relaxantă într-o cadă cu hidromasaj, nu numai pentru corp, ci și pentru minte. Corpul este oxigenat cu mai multă intensitate, iar apa fierbinte încurajează un somn de refacere inegalabil.

4. Reduce retenția de lichide în organism (inclusiv diminuează celulita)

Hidromasajul acționează direct asupra circulației vaselor de sânge, stimulând sistemul limfatic și favorizând drenarea fluidelor corporale și reducând vizibil acumularea de grăsimi.

5. Scade cu succes multe dintre problemele cardiovasculare

Hidromasajul reduce stresul, scade și tensiunea arterială și crește ritmul cardiac, ceea ce este un leac bun împotriva problemelor cardiovasculare.

6. Este benefic pentru piele

Aburul fierbinte se știe prea bine că este grozav pentru a deschide porii. Un hidromasaj este un lucru bun pentru sănătatea pielii, deoarece ajută la dilatarea porilor și facilitează eliberarea de impurități. În acest fel, pielea rămâne mai curată și mai strălucitoare.

7. Are un rol benefic pentru bolnavii de diabet de tip 2

Hidromasajul determină și o reducere a zahărului din sânge, unde mai pui că și curăță căile respiratorii având un efect decongestionant impresionant datorită vaporilor și stimulării prin hidromasaj, plus că se îmbunătățește circulația periferică și se ameliorează durerile articulare. 

8. Hidromasajul este perfect pentru sportivii amatori și profesioniști

Hidromasajul poate fi extrem de util pentru persoanele dedicate sportului.

Este un instrument terapeutic util inclusiv pentru tratarea traumatismelor minore, precum ar fi mușchii contractați, vânătăile, entorsele etc. Pe de altă parte, este benefic pentru sportivii de performanță, deoarece aceștia pot ca să își recupereze energia după orice tip de antrenament, datorită puterii de refacere pe care o are apa caldă și a masajul.

9. Ajută la slăbit

Jeturile de apă corect direcționate și cu intensitatea potrivită acționează asupra straturilor profunde ale pielii, le masează, activează metabolismul și circulația sângelui. Beneficiile hidromasajului pentru pierderea în greutate sunt vizibile după mai multe ședințe: excesul de grăsime corporală este topit și persoana devine mai slabă în mod vizibil.

10. Efectul magic de întinerire

Efectul de flotabilitate care se obține într-o baie fierbinte permite organismului uman ca să se relaxeze vizibil. Stresul este cel mai rău dușman al pielii, deoarece hormonul stresului (cortizolul) conduce rapid la îmbătrânire. Acesta este motivul pentru care relaxarea devine unul dintre obiectivele principale ale unei băi cu hidromasaj.

Contraindicații ale hidromasajului

Este mai bine să se evite totuși hidromasajul dacă persoanele au următoarele probleme de sănătate:

  • diverse boli infecțioase;
  • hipertensiune arterială de valoare mare și ischemie;
  • urolitiază;
  • în caz de infarct anterior;
  • boli de natură oncologică.