Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 motive pentru care ai nevoie de un implant dentar

Implantul dentar ofera tuturor posibilitatea de a se bucura de o structura dentara completa, sanatoasa si puternica, prin inlocuirea dintilor pierduti cu o piesa medicala rezistenta, realizata din titan pur. A inceput sa fie o optiune din ce in ce mai populara, reprezentand una dintre cele mai eficiente si avansate tehnologii care apartin medicinei dentare.

Persoanele care vor sa-si aplice un implant dentar, vor beneficia de o serie de avantaje care sa-i ajute sa-si recapete increderea in structura dentara. 

Implantul dentar are o durata de viata nelimitata

Pacientii care isi doresc sa aplice aceasta metoda de reconfigurare a dintilor, pot lua in considerare si aspectul cel mai important, care defineste cel mai bine, pana la urma, un implant dentar: durata nelimitata de viata. Datorita faptului ca este o varianta stomatologica permanenta, pacientii vor fi nevoiti sa plateasca doar pentru investitia initiala si nu si pentru interventii viitoare. 

Reconfigurarea structurii dentare

Persoanele care au un pierdut unul sau mai multi dinti se pot confrunta cu o destabilizare a lor, fiind mult mai vulnerabili. Odata ce un dinte lipseste, cei sanatosi tind sa migreze din locul in care se afla pentru a echilibra structura dentara si pentru a imbunatati procesul de masticatie. Din fericire, adaugarea la timp a implantului nu va strica armonia dentara.

Igiena orala nu impune dificultati

Datorita faptului ca implantul dentar reuseste sa se simta si sa se comporte ca un dinte natural, nu vor exista mari modificari nici in ceea ce priveste igiena orala. Nu este nevoie sa se foloseasca niciun produs special sau costisitor de intretinere, ci, din contra, trebuie sa fie tratat la fel ca restul dintilor. 

Procedura nu este dureroasa

Procedura de implantologie nu implica dureri neplacute manifestate nici la nivelul structurii dentare, nici la nivelul structurii gingivale. Astfel, pacientii nu se vor confrunta cu o interventie  de care sa se ingrijoreze. Medicul dentist va folosi toate echipamentele necesare, astfel incat pacientul sa se bucure de o experienta placuta.

Prin urmare, pacientii care isi doresc sa-si aplice un implant dentar, pot lua in considerare informatiile furnizate anterior in articol.