Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 întrebuințări neobișnuite ale berii

E clar pentru toată lumea că berea este făcută să fie băută, iar mulți ar considera chiar o impietate dacă ar da acestei licori o altă întrebuințare. Totuși, există și oameni cărora le place să experimenteze iar datorită lor au fost descoperite și alte întrebuințări ale berii la care nu te-ai fi așteptat.

Așadar, dacă te lasă inima să sacrifici o bere în alt scop decât cel căruia îi este menită, iată ce ai putea să mai faci cu ea!

Îngrășământ pentru plante

Începem cu  o întrebuințare prin care poți să pui  în valoare berea rămasă în sticlele deja deschise, după o petrecere sau un picnic în grădină. Evident că această bere nu mai poate fi băută, însă în loc să o arunci, mai bine o folosești ca fertilizator pentru flori sau celelalte plante cultivate pe lângă casă.

Dacă berea este în sticle, nu trebuie decât să înfigi recipientele în pământ cu gura în jos, iar lichidul se va scurge treptat, asigurând plantelor un supliment de substanțe nutritive. Berea din pahare sau doze poate fi transferată într-o sticlă goală, cu care se procedează în mod similar.

Mască de păr

Merită să renunți la o bere cam o dată pe săptămână pentru a avea un păr mai strălucitor și mai sănătos, folosind licoarea ca ingredient pentru o mască de păr homemade. Prețul unei beri Birra Moretti este unul accesibil pentru a-ți permite să folosești o sticlă în acest scop, mai ales că îți rămân celelalte 5 din bax.

Berea se amestecă bine cu un gălbenuș de ou, până când se obține o consistență cremoasă. Amestecul se aplică apoi pe părul ud și se ține circa jumătate de oră, timp necesar ca părul să absoarbă substanțele nutritive din bere și gălbenuș.

Apoi, părul se clătește iar tratamentul se repetă de câteva ori la interval de o săptămână. În scurt timp, vei constata că părul devine mai strălucitor și mai sănătos datorită substanțelor hrănitoare din cele două ingrediente.

Baiț pentru marinat

Nici prețul berii Desperados nu este unul exagerat, așa că poți să sacrifici fără strângere de inimă o sticlă pentru un experiment culinar. Berea este un ingredient ideal pentru prepararea baițului în care se lasă carnea la macerat înainte de o pune pe grătar sau la cuptor. Față de alte beri obișnuite, berea Desperados are un atu datorită aromei specifice de tequila, care va da cărnii o savoare aparte.

Pur și simplu, se toarnă o sticle de bere peste carnea așezată într-un vas încăpător, se adaugă sare piper și alte condimente, apoi se amestecă bine ți se lasă câteva zile la macerat în frigider.

Soluție pentru curățarea mobilei

Odată cu trecerea timpului, mobila din lemn își pierde strălucirea și odată cu ea și valoarea estetică. Înainte să încerci să-i redai strălucirea cu fel de fel de soluții, încearcă să rezolvi problema cu bere. Aceasta nu înseamnă că trebuie să te pui pe băut bere până când începe să ți se pară că mobila strălucește din nou, ci să-ți desfaci o singură sticlă, să torni puțin din conținutul ei într-un pahar și să o lași să se „trezească”. În acest timp, poți savura restul de bere iar după ce lichidul din pahar nu mai are pic de acid poți începe operațiunea redare a luciului mobilei.

Pentru aceasta, trebui să umezești o lavetă cu berea din pahar, apoi să lustruiești cu ea fiecare centimetru de mobilă.

Soluție hidratantă pentru piele

Dacă nu te dai în vânt după berea neagră, dar ai prin casă câteva sticle cu care n-ai ce face, le poți folosi pentru a-ți hidrata pielea. Pentru aceasta, trebuie doar să golești o sticlă de bere neagră în cada umplută pe trei sferturi cu apă, apoi să te bucuri de o baie relaxantă.

Drojdia din bere va avea  un efect benefic asupra pielii hrănind-o și deschizând porii Pentru o piele cât mai fină și mai sănătoasă, e de preferată să aplici această metodă cel puțin odată pe săptămână și să petreci în cadă cel puțin 20 – 25 de minute.

Poți începe chiar de acum să pui în practică aceste modalități alternative de întrebuințare a berii, pentru a te convinge de eficiența lor. Dacă rezultatele nu ți se vor părea mulțumitoare poți reveni oricând la întrebuințarea de bază, care oferă de fiecare dată satisfacție.