Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 motive pentru a face verificari periodice ale masinii in service

Folosirea autoturismului atat pe distante lungi, cat si pe distante scurte, insa pe o perioada indelungata de timp inseamna uzura pieselor si aparitia problemelor chiar in timpul calatoriilor. Din cauza neglijarii unor asemenea probleme, se pot produce incidente in trafic sau chiar accidente cu urmari destul de grave. Verificarea functionarii automobilului in cel mai bun service auto Bucuresti reprezinta cea mai buna solutie pe termen lung, pentru intretinerea corecta a acestuia. Deoarece adesea conducatorii auto observa unele probleme numai in momentul in care apar defectiuni grave, accidentele rutiere sunt din ce in ce mai dese.

De cate ori este necesara verificarea autoturismului in decursul unui an

Conducatorii auto trebuie sa ia in calcul verificarea autoturismului cel putin o data pe an, daca nu de mai multe ori. Aceasta verificare se face rapid, nu costa mult, nu dureaza mai mult de o ora, iar specialistii constata starea autoturismului atat la exterior, cat si in interior. Starea motorului, a franelor, a anvelopelor, a instalatiei de evacuare si a celorlalte componente este descrisa cu exactitate.

Intretinerea periodica a autoturismului nu este un moft, ci o necesitate pentru conducatori. De regula, in urma unei verificari in service, specialistii raspund tuturor nelamuririlor pe care le au conducatorii auto si le fac sugestii pentru imbunatatirea functiilor autoturismului. Asadar, in urma verificarii periodice a autoturismului, specialistii pot sugera schimbarea uleiului de motor si a filtrului, deoarece majoritatea calatoriilor facute cu masina sunt in conditii grele de trafic.

Prima vizita la un service auto in Bucuresti ar trebui facuta la dupa 25.000 de kilometri parcursi sau la un an de la achizitionarea autoturismului. De regula, la prima verificare se schimba uleiul de motor, filtrul de ulei, filtrele de aer si se face si verificarea lamelor stergatoarelor de parbriz. La urmatoarea verificare in cadrul service-ului auto, trebuie schimbat lichidul de racire a motorului, actiune necesara pentru evitarea supraincalzirii, dar si inlocuit lichidul de transmisie si de servodirectie.

Urmatoarele verificari periodice ale autoturismului care au loc in cadrul unui service specializat necesita, in plus, verificarea bateriei masinii, poate chiar inlocuirea acesteia si verificarea si inlocuirea placutelor de frana. In functie de specificatiile si de recomandarile specialistilor, conducatorii auto se vor vedea nevoiti sa faca mici modificari care, ulterior, le pot chiar salva viata. Inlocuirea unor piese auto, ungerea pieselor si alte operatiuni se vor dovedi eficiente.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!