Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 Trucuri pentru a vă îmbunătăți conexiunea la internet acasă

Având în vedere că ne aflăm în era tehnologiei, unde actualizările sunt mereu la zi și nu încetează sa ne surprindă, nu încape îndoială că pentru o experiență plăcută avem nevoie și de o conexiune la internet pe măsură. În mod practic, o conexiune stabilă și puternică ajută la o navigare eficientă, care vă permite să vă bucurați de toate avantajele ultimelor inovații.

În funcție de ceea ce alegeți să faceți pe computerul personal, veți avea nevoie de o conexiune stabilă. Poate doriți să vizionați un film, să căutați subiecte care vă interesează, sau poate că sunteți interesat de jocurile în rețea precum jocurile de echipă sau cele de cazinou online. Din cauza întreruperilor de rețea se pot întâmpla numeroase erori, se pot pierde date, iar dacă rețeaua este instabilă este predispusă mai ușor atacurilor cibernetice. Se poate întâmpla acest lucru oricând fie în timpul vizionării unui film, fie în timpul unui joc, de aceea este bine să vă asigurați că aveți o rețea stabilă pentru a evita astfel de incidente. De exemplu, jocurile cu aparate slot machine, cum este și Slot online Sizzling Hot necesită o bună conexiune la rețea pentru a vedea ce se întâmplă în timp real și a nu risca să pierdeți bonusuri sau premii din cauza întreruperilor de rețea.

1. Alegerea potrivită a furnizorului

Un furnizor care să ofere viteză rapidă și conexiune stabilă este rețeta câștigătoare pentru noul an. Merită să verificați unde vă situați față de ofertele din piață și să faceți o actualizare dacă este necesar, în funcție de caz. Concurența între furnizori este acerbă, cu tot mai multe viteze ultrarapide disponibile, iar acest lucru va crește cu atât mai mult, odată cu apariția rețelei 5G.

2. Testați viteza internetului cât de des aveți ocazia

Pentru cele mai bune rezultate, începeți cu un computer conectat la router cu o conexiune prin cablu. Apoi testați viteza și pe alt dispozitiv, cum ar fi un  smartphone, testați lângă router fără pereți sau obiecte între ele. După testare, puteți decide dacă viteza atinsă corespunde nevoilor dumneavoastră.

De asemenea, puteți utiliza instrumente utilizate pe scară largă pentru a vă monitoriza conexiunea la internet în timp real, oricând aveți nevoie. 

3. Amplasați routerul în locul potrivit

Amplasarea corectă a routerului este foarte importantă, datorită acesteia poate fi afectată viteza semnalului WiFi. Routerul dumneavoastră. ar trebui să fie amplasat cât mai aproape de centrul casei, într-o zonă deschisă, fără multe dispozitive electronice în jurul său. Pentru a maximiza raza de acțiune a semnalului, nu este recomandat să plasați routerul undeva jos de exemplu pe podea, ci este bine să alegeți un loc mai înalt.

Unsplash

4. Folosiți o antenă mai bună

Routerele nu trimit întotdeauna un semnal suficient de puternic către dispozitiv datorită unei antene slabe calitativ. Este întotdeauna recomandat să cercetați și să cumpărați o antenă de înaltă calitate compatibilă cu routerul dumneavoastră, pentru a extinde raza de acțiune a semnalului și pentru a asigura o conexiune mai stabilă. 

5. Nu lăsați opțiunea de bluetooth deschisă

Mulți oameni nu-și dau seama, dar semnalele Bluetooth pot interfera semnificativ cu semnalele de internet, încetinindu-le sau făcându-le instabile, în special dacă dispozitivul care transmite semnalul Bluetooth este mai vechi, deoarece va provoca mai multe interferențe.

Noile dispozitive, în special smartphone-urile și tabletele, tind să vină cu noi tehnologii special concepute pentru a face interferențele mai puțin vizibile sau dăunătoare. 

Unsplash

Acestea sunt câteva sfaturi pe care le-am găsit utile pentru a îmbunătăți conexiunea la internet și experiența navigării per total, în special pentru că o rețea de internet fără probleme a devenit o necesitate.