Utile octombrie 5, 2021
Atunci când o persoană vrea să-și transforme visul într-o afacere, dar nu dispune de resurse financiare generoase, nu trebuie să se simtă descurajată. Există afaceri de succes care au pornit de jos, având bugetul foarte restrâns.
La început de drum, antreprenorii pot avea o mulțime de nelămuriri, motiv pentru care trebuie să se documenteze în prealabil cu privire la surse de finanțare, domeniul de activitate, documentație, locație și multe alte lucruri ce trebuie puse la punct când se dorește înființarea unei afaceri.
Înainte de a deschide o afacere, trebuie să se estimeze costurile
Deschiderea unei afaceri presupune costuri și investiții. Costurile inițiale se învârt în jurul utilităților, serviciilor de contabilitate, echipamente, materie primă, costuri de înregistrare, promovării. Acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie să le ia în calcul o persoană care se gândește să își deschidă o afacere cu bani puțini.
Se recomandă efectuarea unei estimări realiste, deoarece este posibil ca bugetul stabilit inițial să fie depășit pe parcurs. Tocmai de aceea, e mai bine ca antreprenorii să se aștepte la cheltuieli suplimentare. Fie că e vorba de o factură mai mare la utilități sau de costurile mari în ceea ce privește achiziționarea unor echipamente, întotdeauna vor apărea situații care necesită finanțare și ajustarea bugetului.
Următorul pas constă în găsirea unei surse de finanțare
După estimarea costurilor, urmează identificarea sursei de finanțare. Persoanele care vor să-și deschidă o afacere pot face economii sau pot cere sprijin financiar din partea familiei și prietenilor. Este important să nu renunțe la jobul pe care îl au, deoarece nu există nicio garanție că planul va da roade. Întotdeauna trebuie să existe o variantă de rezervă în caz că lucrurile nu merg bine.
Dacă bugetul este mult prea limitat și nu acoperă nici măcar cheltuielile de înființare ale afacerii, antreprenorul trebuie să găsească rapid o variantă. Dacă nu dispune de economii și dacă nu beneficiază de ajutor financiar din partea cunoscuților, mai există o soluție prin care poate obține un împrumut fără prea mult efort: amanetarea unor bunuri. Bijuteriile, ceasurile sau electrocasnicele sunt doar câteva dintre obiectele de valoare ce pot fi duse ca garanție la amanetîn schimbul unei sume de bani.
Împrumutul de la amanet este o sursă sigură de finanțare
Solicitând un împrumut de la amanet, nu mai e nevoie ca persoana respectivă să apeleze la ajutorul unor surse externe de finanțare sau să depindă de alții. La amanet, banii se obțin rapid și fără prea multă birocrație. Sunt necesare doar de bunurile de valoare și cartea de identitate a solicitantului. Cu cât se amanetează mai multe obiecte, cu atât crește bugetul pentru înființarea unei afaceri.
Bunurile trebuie doar să funcționeze și să fie într-o stare bună, iar casa de amanet le va păstra în siguranță până la expirarea contractului, cu posibilitate de prelungire în schimbul plății unui comision.