Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tot ce trebuie sa stii despre laptele organic pentru sugari

Intoarcere in anii 1860. In aceasta perioada a aparut primul lapte pentru sugari, o faina de lapte facuta din lapte de vaca si cereale. Este imaginat de un anume Henri Nestlé, farmacist. Pentru a vedea cum apare laptele praf asa cum il stii, va dura cativa ani. 

Pentru ca in 1908, industriasul Maurice Guigoz a dezvoltat primul lapte pentru sugari. De atunci, mult timp a trecut. Astazi gasesti lapte dietetic (pentru un tranzit bun, impotriva regurgitarii sau alergiilor) si variat (lapte de capra, fara gluten, fara ulei de palmier). Primele preparate organice, precum Hipp, Holle sau Premibio, dar si lapte praf Topfer.

De ce este esential sa alegi un lapte organic pentru sugari?

Laptele organic indeplineste regulile foarte stricte ale agriculturii ecologice. Animalele trebuie hranite cu iarba, fara hormoni sau OMG-uri, nu pot fi tratate cu antibiotice, iar utilizarea pesticidelor sau a ingrasamintelor pe pasuni este interzisa. Rezultat: calitatea si beneficiile laptelui sunt doar mai bune. Unele studii au aratat, de exemplu, ca produsele organice contin mai multi acizi grasi omega-3 necesari dezvoltarii organismului.

Produsele sunt garantate fara adaugarea de aluminiu sau provenind din ambalaj (cutiile utilizate sunt din fier, acoperite cu un lac alimentar garantat fara ftalat sau BPA).

Alegerea laptelui praf organic inseamna, de asemenea, evitarea scandalurilor din ultimii ani. Aminteste-ti in 2008, in China, peste 300.000 de copii s-au imbolnavit din laptele adulterat. Melamina a fost adaugata in lapte pentru a-i conferi mai multa consistenta si pentru a creste nivelul de proteine. Dar aceasta substanta chimica nu a fost lipsita de consecinte pentru cei mici: unii au dezvoltat pietre la rinichi fatale. Cu lapte praf Topfer organic, nimic din toate astea.

Ce lapte sa alegi?

  • Laptele de vaca

Laptele de vaca este cel mai consumat lapte din Romania. Bogat in vitamine B2 si B12, acopera in special nevoile sugarilor si contribuie la crestere. Dar problema: unii bebelusi prezinta semne de alergie la proteinele din laptele de vaca. Prin urmare, acestea trebuie inlocuite cu lapte de capra sau de oaie. 

  • Lapte de capra sau de oaie

Sursele de calciu si magneziu, laptele de oaie si de capra au un gust mai pronuntat decat laptele de vaca. Laptele de oaie este, de asemenea, mai bogat in lipide, proteine, calciu, fosfor si vitamine A si D decat laptele de vaca.

  • Lapte fara gluten

Pentru a limita riscul de a dezvolta o alergie, unii producatori ofera lapte fara gluten (o proteina din cereale). Aceste preparate sunt bogate in proteine, vitamine naturale si au un aport mai digerabil de carbohidrati.

  • Lapte fara ulei de palmier

Uleiul de palmier nu are o presa buna, deoarece cultivarea sa accelereaza defrisarile, iar consumul excesiv la maturitate creste riscul bolilor cardiovasculare. Dar sugarii au nevoi nutritionale diferite, iar acesti acizi grasi sunt esentiali pentru ei.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu