Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afacerea ta are nevoie de un sistem de ventilație? Iată ce trebuie să știi        

Calitatea aerului respirat într-un spațiu de lucru trebuie să se numere printre principalele priorități ale unui antreprenor. Dacă deții o afacere, atunci trebuie să știi că ești responsabil pentru sănătatea și siguranța angajaților tăi atâta vreme cât se află la locul de muncă.

Spațiile de birouri sunt mult mai predispuse la o calitate îndoielnică a aerului, decât cele rezidențiale, iar multe probleme respiratorii și de sănătate pot fi puse pe seama mediului de lucru. Alte probleme care apar într-un spațiu de lucru, atunci când calitatea aerului este slabă, sunt mirosurile neplăcute, mucegaiul și praful.

Soluția pentru un aer proaspăt în astfel de spații constă în instalarea unui sistem de ventilație mecanică, dublat de montarea unui echipament tip perdea de aer cald. Aceste sisteme reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru asigurarea unui flux de aer curat în spațiile închise. La rândul ei, perdeaua de aer cald reduce transferul termic între interiorul și exteriorul unei încăperi, atunci când este amplasată în zone de acces.

În continuare îți prezentăm câteva dintre motivele pentru care ar trebui să iei în calcul ventilația cu recuperare caldură pentru afacerea ta:

Vei face economie la factura de energie

Un sistem axat pe ventilatia cu recuperare caldura reduce costurile cu facturile la energie, în special vara și iarna, când răcirea/încălzirea aerului ambiental consumă cantități considerabile de energie.

Recuperarea căldurii din aerul evacuat și transferarea acesteia către aerul proaspăt, de afară, duce la economisirea energiei și la scăderea costurilor pe termen lung.

Obții aer de calitate la interior

Prin captarea aerului proaspăt din exterior și eliminarea aerului poluat de la interior se asigură un mediu sănătos și confortabil pentru angajați. Totodată, prin scaderea nivelurilor de CO2 din aerul ambiental creierul se oxigenează mai bine și poate performa la potențialul său maxim.

Angajații se bucură de confort termic la locul de muncă

Prin recuperarea căldurii din aerul evacuat, sistemul reduce pierderile de căldură, evitând astfel fluctuațiile bruște de temperatură. În acest fel, persoanele de la interior nu experimentează nicio senzație de frig sau căldură, iar condițiile de umiditate, temperatura și circulația aerului sunt la nivel optim.

O ventilație adecvată asigură la interior un aer proaspăt și sănătos, indiferent de condițiile de afară. La fel ca plămânii, clădirile trebuie să poată respira pentru a rezista în timp. Altfel, acumularea de aer poluat în interior va duce la creșterea nivelului de umiditate, la apariția mucegaiului și, în timp, la probleme la structura clădirii.