Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beneficiile sapunului natural

Sapunurile au mai multe forme si dimensiuni, cu sau fara coloranti, parfumati sau neexcentrati. Exista sapunuri faciale, sapunuri hidratante, sapunuri dezodorizante, de infrumusetare, sapunuri antimicrobiene si multe altele. Cu totii folosim sapun zilnic, fiind la dus sau pentru a ne spala pe maini pe parcursul zilei. Dar te-ai gandit vreodata la ce se afla in sapun?

Vei fi surprins sa afli ca nu toate sapunurile sunt create egale. Exista 2 tipuri de sapun – cele care sunt facute comercial si cele care sunt sapunuri naturale lucrate manual. Sapunuri parfumate handmade pot avea un pret de intrare mai mare, dar asta se datoreaza faptului ca ofera mult mai multe beneficii atunci cand vine vorba de sanatatea si starea ta de bine. Sa aruncam o privire la diferenta de sapunuri naturale de sapunurile comerciale.

Comercial versus manual – procesul

De cele mai multe ori, sapunul pe care il alegeti din zeci la supermarket sau la farmacie locala va fi facut comercial si nu natural. Acestea sunt etichetate drept „sapunuri”, dar la o inspectie mai atenta, nu sunt altceva decat un detergent imbracat intr-un pachet dragut. Ingredientele artificiale sunt pe baza de petrol si urzeala, deoarece sufera modificari chimice in fabrici. Termenul corect pentru sapunuri comerciale este ca acestea nu sunt lucrate, ci mai degraba „fabricate” folosind procese energetice mari si diversi agenti de curatare artificiala.

Un sapun comercial poate enumera „uleiuri naturale” in eticheta, dar adevarul este ca acestea nu sunt uleiurile pure care intra in fabricarea sapunurilor naturale facute manual. Ele sunt mai mult sau mai putin stoc de sapun, un produs secundar care provine din purificarea uleiului vegetal brut. Stocul de sapun este separat de uleiul comestibil, deoarece este considerat un contaminant si, prin urmare, este nesigur. Si cand vine vorba de glicerina, unele dintre cele mai mari companii de fabricare a sapunului il separa de sapun si il vand altor companii sau il folosesc intr-un scop mai profitabil.

De unde stii ca ai un sapun comercial?

In plus, neputand recunoaste majoritatea ingredientelor enumerate pe etichetele lor, este posibil sa incepeti sa aveti mancarimi, iar pielea dvs. se poate simti uscata curand dupa ce iesiti din dus!

Sapunurile naturale facute manual sunt organice. Sunt fabricate folosind o varietate de surse naturale, inclusiv ingrediente organice. Un sapun natural este format, de obicei, prin combinarea uleiurilor pe baza de plante si a unturilor, care sunt bogate in nutrienti, vitamine si antioxidanti. Acestea sunt tipul de ingrediente pe care pielea, parul si corpul dvs. le au nevoie si le vor placea. Sapunurile naturale pot fi, de asemenea, imbogatite cu atat de multe alte ingrediente incredibil de bune care provin direct din pamant, precum saruri, argile, extracte botanice, uleiuri esentiale, care au minerale naturale si beneficii unice. Persoanele cu sensibilitati ale pielii vor vedea si vor simti in special diferenta pe care o poate face folosirea de sapunuri parfumate naturale. Cu cateva optiuni si combinatii diferite, organice sau nu, exista un sapun natural perfect pentru toata lumea.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!