Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beneficiile unei pergole retractabile pentru terasa locuinței tale

De la înfrumusețarea peisajului până la modernizarea curții din spatele casei, proprietarii de locuințe din întreaga lume au făcut o obsesie pentru amenajarea unor spații de locuit în aer liber. Pe piața imobiliară s-a constatat, la nivel mondial, creșterea prețurilor de vânzare la locuințele care se laudă cu spații exterioare notabile. 

De fapt, cumpărătorii care caută o casă în orice cartier observă cât de important este să aibă o zonă exterioară care să fie locuibilă, atractivă din punct de vedere vizual și ideală pentru distracție cu prietenii.

Ca urmare a acestei tendințe, dorința de a realiza o terasă cu ajutorul de pergole retractabile a cunoscut o creștere masivă. Exteriorul unei case a devenit brusc piesa centrală pentru proprietari, o zonă destinată relaxării și divertismentului. 

Dincolo de asta, funcționalitatea unei pergole de terasă înseamnă extinderea spațiului locuibil într-o casă, protejând în același timp terasa de vremea nefavorabilă. Toate aceste elementese combină pentru a crea mult mai mult decât o tendință de design. Vorbim mai de grabă despre un nou standard despre cum ar trebui să arate astăzi spațiile exterioare.

Termenul „pergolă” este adesea confundat cu alte structuri exterioare, dar o pergolă este de fapt o componentă foarte specifică a spațiului de locuit în aer liber. Prezentate de obicei în zone precum terase mari sau balcoane mari și chiar grădini și zone de parcuri, pergolele sunt structuri mari, deschise în aer liber. O pergolă de terasă poate fi atașată unei clădiri sau poate fi de sine stătătoare. 

Dacă este atașată, o pergolă utilizează de obicei elemente precum grinzi, căpriori și stâlpi pentru a oferi sprijin și pentru a adăposti zona exterioară.

În general, acestea sunt produse de firme specializate în dezvoltare imobiliară, care realizează și tamplarie PVC, balustrade de sticlă, fațade ventilate etc. 

Oamenii apelează la pergole dintr-o varietate de motive. Totuși, unele dintre cele mai comune utilizări ale pergolelor sunt următoarele:

  • Protecție împotriva soarelui și a intemperiilor;
  • Extinderea unei camere interioare spre exterior;
  • Construirea unui spațiu de locuit în aer liber;
  • Modernizarea unei structuri exterioare pentru a adăuga atât funcționalitate, cât și atractivitate estetică.

Indiferent de motivul pentru care un proprietar de case sau un proprietar de afaceri alege să instaleze o pergolă de terasă, avantajele acestei structuri exterioare sunt multiple. 

Neavând pereți, pergolele creează senzația unei încăperi în aer liber, în timp ce realizează o atmosferă primitoare și deschisă. În plus, cu o gamă largă de opțiuni de design, ele sunt capabile de a îmbunătăți enorm aspectul unei clădiri sau al unei zone exterioare.

Iată principalele avantaje ale unei pergole de terasă:

1. O pergolă oferă posibilitatea de a avea în afara casei mobilier și alte decorațiuni care altfel ar fi deteriorate în aer liber.

2. Umbrește și protejează zona terasei de elementele meteorologice nefavorabile pentru a te bucura de curtea din spate tot timpul anului.

3. Îmbunătățește valoarea proprietății tale, lucru care contează foarte mult dacă te hotărăști să vinzi locuința.

4. Creează un nouă zonă de intimitate pe terasa ta, protejându-te pe tine și invitații tăi de privirile vecinilor.

 5. Poți folosi diferite materiale de design și culori pentru a se potrivi cu aspectul casei tale.

6. Îți creezi un spațiu primitor pentru familie si prieteni în afara casei.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!