Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blefaroplastia: corectarea chirurgicala a pleoapelor cazut

Ti-ai pierdut expresivitatea ochilor in pandemie din pricina ca porti masca? Operatia de blefaroplastie va face sa fii remarcata instant, indiferent de masca de protectie pe care o porti!

Cuprins:

 • De ce merita sa faci o operatie estetica de blefaroplastie?
 • Cand ar trebui sa apelezi la un medic estetician priceput spre a-ti rezolva problema pleoapelor cazute?
 • Are operatia de blefaroplastie pret accesibil?
 • Ridicarea chirurgicala a pleopelor cazute vs. aplicarea unor creme pentru pleoape

De ce merita sa faci o operatie estetica de blefaroplastie?

Obisnuim deseori sa spunem ca ochii sunt oglinda sufletului unei persoane si ca este suficient ca sa iti intersectezi privirea cu un om o singura clipita pentru ca sa iti formezi o prima idee corecta despre acesta.

Daca pana in 2019 conta mult machiajul integral al fetei, acum, cand jumatate din ea este acoperita cu masca, acest nelipsit accesoriu de protectie medicala, ne-am dat seama mai mult decat oricand cat de importanti sunt ochii unei persoane in comunicare. 

O intreaga gama de sentimente se pot transmite cu ajutorul privirii, nu-i asa? Ochii pot zambi sau pot sa fie tristi, pot sa fie vicleni sau sau chiar amenintatori. O privire poate sa fie mangaietoare precum o aripa de inger sau taioasa mai ceva decat cel mai puternic laser folosit de un doctor in sala de operatie.

In ultimii doi ani am inteles acest adevar majoritatea dintre noi. Probabil ca si tu te-ai privit din ce in ce mai des in oglinda din 2020 incoace. Si ti-ai dat seama ca pe masura ce trece timpul ploapele tale devin tot mai cazute. Da, este un efect implacabil al inaintarii in varsta, dar si al stresului puternic pe care il avem de indurat cu totii in aceasta perioada.

De cele mai multe ori, pleoapele care nu mai au fermitatea de odinioara si pur si simplu ajung ca sa dea informatii gresite despre lumea interioara a persoanei respective. Iar pentru ca purtam masti mai frecvent decat ne-am dori, din cauza valurilor epidemice pe care le avem de infruntat, poate ai observat si tu ca mesajele nonverbale devin tot mai neclare. Iar ochii, intelesi ca ferestre ale sufletului, incep sa dea celor din jur date distorsionate, pe care cu mari eforturi le putem indeparta ulterior. 

Blefaroplastia ofera sansa de a elimina semnalele confuze pe care le dai in interactiunile cu alte persoane, de a-ti regasi stima de sine si curajul de a-ti privi interlocutorii in ochi, chiar daca ai depasit varsta primei tinereti si confruntarile cu viata si-au pus amprenta mai ales in zona pleoapelor tale.

Cand ar trebui sa apelezi la un medic estetician priceput spre a-ti rezolva problema pleoapelor cazute?

 • daca au aparut deja semne ale imbatranirii, asa-numitele „pleoape grele” sau „pleoape cazute”;
 • daca din pricina ritmului stresant de viata ti-au aparut inesteticele „pungi sub ochi”;
 • daca ai in zona pleoapelor piele in exces.

Cauze frecvente ale problemelor aparute la pleoapa superioara ce necesita o blefaroplastie:

 • predispozitii genetice;
 • piele lasata si in exces;
 • o scadere a tonusului muschiului pleoapei;
 • slabiciune si/sau atrofie a muschiului ridicator al pleoapei;
 • o anatomie faciala specifica;
 • scaderea volumului pernei adipoase supraorbitale ( asa-numitele “sprancene cazute”);
 • diverse leziuni ale nervilor;
 • boli neoplazice etc.

Cauze frecvente pentru problemele estetice care cer corectii chirurgicale la pleoapa inferioara:

 • predispozitii genetice;
 • excesul de grasime subcutanata;
 • umflarea zonei din cauza stazei limfatice;
 • iluminarea necorespunzatoare a camerei/biroului;
 • lucru pe termen lung in fata computerului;
 • obiceiul de a purta lentile de contact prea mult timp ori selectia lor nepotrivita;
 • atrofia si reducerea elasticitatii pleoapei inferioare.

Are operatia de blefaroplastie pret accesibil?

Multe persoane care si-ar dori o schimbare la nivelul fetei de acest gen isi sufoca din start dorinta aceasta pe motiv ca ar fi prea scumpa interventia estetica respectiva. 

Nu este deloc asa, daca luam in calcul avantajele pe care le aduce pentru persoana in cauza, multe dintre ele fiind atat de pretioase incat nici macar nu pot sa fie masurate in bani.

Spre exemplu, daca esti cadru didactic si urmeaza ca sa predai in sala de clasa copiilor (dar mai ales online), vei fi mult mai bine inteleas/a de elevii tai daca o sa ii privesti cu empatie, direct, nu piezis, evitant.

Nu mai vorbim de acele persoane care lucreaza cu publicul si care pot sa comunice mult mai usor cu aceia ce li se adreseaza daca pot sa transmita si nonverbal ceea ce doresc cu ajutorul privirii.

Nu mai vorbim ca persoana poate parea si cu zece ani mai tanara, dupa o astfel de interventie chirurgicala!

Nu este minunat ca o multime de necazuri de ordin estetic pot sa fie rezolvate relativ simplu cu ajutorul unei interventii de corectare efectuate in zona pleoapelor? Este o metoda moderna care este tot mai solicitata si de catre pacientii din tara noastra.

Asadar, la intrebarea „Are blefaroplastia pret accesibil?”, raspunsul este categoric afirmativ.

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, cu peste 23 ani de experienta te poate lamuri asupra tuturor aspectelor.

Ridicarea chirurgicala a pleopelor cazute vs. aplicarea unor creme pentru pleoape

Efectul final poate fi apreciat dupa aproximativ 3-6 luni, in functie de zona operata si de modul de aplicare al procedurii, dar, daca ne gandim ca rezultatul este vizibil si confera siguranta mentinerii lui chiar si vreme de cativa ani buni, merita cu prisosinta. Ceea ce nu se poate spune despre tot soiul de creme pentru zona din jurul ochilor asa-zis miraculoase.

Da, adesea, inainte de a merge la o clinica de chirurgie plastica, pacientii cauta metode mai putin invazive de ridicare a pleoapelor cazute decat blefaroplastia. Sunt pe moment multumiti de ele (efectul placebo are un rol important in asta!), dar si la fel de des raman dezamagiti, pentru faptul ca nu aduc o schimbare spectaculoasa si de durata, dupa ce aduna toate costurile.

Blefaroplastia este o metoda superioara de regasire a tineretii si frumusetii privirii, chiar daca o comparam cu injectiile cu acid hialuronic, care oricum nu pot sa rezolve integral problema unor pleoape cazute. 

Vrei sa afli mai multe detalii despre aceasta interventie chirurgicala si sa te programezi la o consultatie estetica prealabila? Intra pe site-ul clinicaestet.ro chiar acum!

Zone Medical Estet – Clinica Estetica Bucuresti

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!