Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Calmarea pielii în sezonul rece – Recomandări pentru o îngrijire eficientă

Cu toții știm că vremea aspră de iarnă poate deteriora calitatea pielii noastre, prin expunerea la temperaturile reci și aerul uscat care îi diminuează umiditatea naturală. Pielea joacă un rol la fel de important ca celelalte părți ale corpului, astfel că trebuie să îi acorzi o grijă corespunzătoare mai ales în sezonul rece. 

Fiind un obstacol în fața factorilor externi (frig, raze UV ș.a.), pielea are nevoie de câteva măsuri suplimentare de îngrijire pentru a rămâne sănătoasă și frumoasă chiar și iarna. Iată ce poți include în rutina ta de îngrijire pentru a calma și hidrata pielea în sezonul rece:

  1. Hidratează-te constant

Un mod eficient de a preveni uscarea pielii constă în hidratarea frecventă. Optează pentru produse naturale pentru a nu determina dezechilibru la nivelul pielii. De exemplu, într-un ulei purtător (cocos, migdale, etc) adaugă câteva picături de uleiuri esentiale și masează-ți acele zone ale pielii expuse mai des la frig. De asemenea, poți folosi uleiul de mușețel sau de levănțică pentru calmarea pielii.

  1. Aplică protecție solară

În ciuda faptului că cele mai multe persoane folosesc crema de protecție solară vară, trebuie să știi că, în sezonul rece, mixul de lumină solară și strălucirea zăpezii poate deteriora serios pielea. 

Așadar, nu uita să aplici protecție solară pe față și pe mâini cu 30 de minute înainte de a ieși din casă și reaplică în caz că petreci mai mult timp în exterior.

  1. Evită procedura de exfoliere

Exfolierea este unul dintre modalitățile prin care se uniformizează nuanța pielii, fiind un pas important în rutina de îngrijire. Aceasta presupune eliminarea celulelor moarte de pe suprafața pielii, redând strălucirea naturală a acesteia. 

Însă, este important de menționat că în sezonul răcoros nu este recomandată efectuarea frecventă a acestei proceduri. În cazul persoanelor cu pielea sensibilă, exfolierea nu este indicată.

Pielea este mult mai sensibilă în perioada de iarnă, prin prisma expunerii frecvente la temperaturi scăzute, specifice acestui sezon. Iarna, pielea este predispusă la roșeață, iritații sau chiar eczeme. Din acest motiv, focusul trebuie să cadă pe curățarea și îngrijirea corectă a pielii. 

În acest context, o îngrijire eficientă presupune utilizarea unor produse naturale, de exemplu acest ulei esential de melaleuca (Arbore de Ceai) fiind de mare ajutor în ameliorarea simptomelor specifice pielii sensibile. Datorită proprietăților sale antibacteriene și purificatoare, acest ulei contribuie la:

  • Protejarea pielii împotriva factorilor de mediu;
  • Restabilirea nuanței pielii și la uniformizarea ei;
  • Ameliorarea inflamațiilor acute ale pielii;
  • Regenerarea și revitalizarea pielii.

Pentru aplicarea direct pe piele, este nevoie de 1-2 picături de ulei esential de melaleucă combinat cu câteva picături de ulei purtător. 

Concluzii

În timpul sezonului răcoros, pielea noastră are nevoie de o rutină corectă de îngrijire, în vederea menținerii sănătății și strălucirii naturale. În acest sens, utilizarea unor produse naturale, cum sunt uleiurile esentiale se dovedește a fi o metodă eficientă, ce oferă numai beneficii pielii noastre.

Surse:
https://intermountainhealthcare.org/blogs/topics/live-well/2017/02/6-ways-to-protect-your-skin-during-cold-weather/
https://www.healthline.com/health/winter-dry-skin#dry-skin-prevention-tips
https://uleiuriesentiale.ro/roman-chamomile/

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!