Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Când, cui și cum oferi flori. Reguli de bază pentru a nu da greș atunci când dăruiești flori

Unul dintre cele mai simple moduri prin care ne putem arăta aprecierea este acela de a oferi flori și în ciuda faptului că acest obicei nu pare a fi formalizat, există unele reguli care ne trasează anumite linii directoare. Oferim flori soțiilor, mamelor, surorilor, învățătoarelor sau educatoarelor, însă deopotrivă oferim flori colegelor de muncă sau șefelor. Află din acest material când, cui și cum se oferă florile și asigură-te astfel că nu greșești în oferirea acestora. 

Când se oferă florile?

Spre deosebire de cadouri, care presupun o relație de o anumită factură cu persoana care primește darul, florile nu presupun  acest lucru. Din contră, florile se pot oferi cu o anumită ocazie sau pur și simplu atunci când simți să faci acest gest. Poți oferi fizic florile, în interacțiune directă sau poți alege o florarie online cu livrare la domiciliu. Gestul de a oferi flori este întotdeauna o inițiativă apreciată, însă cu precădere este așteptată în cadrul unor anumite ocazii: ziua mamei, ziua îndrăgostiților, Dragobete, zile de naștere sau cu ocazia întâlnirilor romantice. Un caz particular este oferirea florilor proaspetelor mămici, ca o celebrare a momentului nașterii. 

Cui oferim florile? 

Regula nescrisă este aceea de a oferi flori femeilor, ca un simbol de apreciere. Practic, într-un univers al personificării, florile exemplifică de fapt trăsăturile feminine: delicatețe, fragilitate, senzualitate, voioșie. Din acest motiv, florile sunt oferite cu precădere femeilor, fie că vorbim despre mame sau soții, iubite sau prietene.

Vom oferi florile în funcție de relațiile cu aceste persoane, în funcție de preferințele lor, dar și în funcție de vârstă. Spre exemplu, poți oferi un buchet lalele albe mamei sau șefei, culoarea fiind neutră, transmițând puritate și sinceritate. La polul opus, având o puternică încărcătură sentimentală, poți opta pentru trandafiri roșii sau portocalii pentru iubită sau soție. Florile în culori pastelate sau chiar atipice pot fi oferite celorlalte membre ale familiei sau persoanelor față de care nu există o relație emoțională puternică. 

Cum oferim flori?

Dăruirea unei flori sau a unui buchet de flori ar trebui să aibă în vedere caracterul efemer al acestora. De aceea, gestul în sine se face cu delicatețe și un strop de feminitate, creând magie în jurul situației în sine. Mai mult, poți face din oferirea florilor o surpriză, axându-te pe ascunderea buchetului, sau poți trimite un buchet de flori la adresa destinatarului, folosindu-te de o cartolină pentru a lăsa un mesaj. 

Florile se pot oferi discret sau creând un moment magic, se pot oferi tuturor femeilor, indiferent de context. Poți oferi flori de orice culoare și îți poți face cunoscute emoțiile cu ajutorul simbolisticii florilor alese.