Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Care sunt soluțiile pentru înlocuirea dinților lipsă și cum le aleg

Când vine vorba de înlocuirea dinților lipsă, există mai multe opțiuni disponibile, dar noi vrem să ți le amintim pe cele mai populare:

  1. Implanturile dentare – sunt șuruburi de titan care sunt plasate în osul maxilar sau mandibular. După ce osul se vindecă în jurul implantului, se montează o coroană dentară personalizată. Implanturile dentare oferă o soluție durabilă și convenabilă, care simulează aspectul și funcționalitatea dinților naturali.
  2. Podurile dentare – constau din coroane dentare personalizate care sunt legate între ele pentru a umple spațiul creat de dinții lipsă. Podurile dentare sunt fixate pe dinții naturali din jurul spațiului lipsă și sunt o opțiune mai accesibilă decât implanturile dentare.
  3. Proteze dentare – sunt o baza din plastic sau metal care se fixează pe gingii și care are atașate dinți artificiali. Protezele dentare pot fi parțiale sau complete și pot fi îndepărtate înainte de culcare sau pentru a fi curățate.

Pentru a alege cea mai bună opțiune pentru tine, trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante.

  • Sfatul medicului stomatolog

În primul rând, este important să discuți cu medicul tău stomatolog pentru a afla care sunt opțiunile disponibile și care ar fi cea mai bună pentru tine. Medicul tău stomatolog va evalua starea ta generală de sănătate orală și îți va oferi sfaturi cu privire la opțiunile de înlocuire a dinților lipsă pe care le poți lua în calcul.

  • Evaluarea costurilor

Costul poate fi un factor important de luat în considerare în alegerea opțiunii potrivite. Este important să discuți cu medicul tău stomatolog despre costurile implicate în fiecare opțiune și să decizi dacă le poți suporta. De asemenea, poți discuta cu asiguratorul tău pentru a vedea ce opțiuni sunt acoperite de polița ta asigurare.

  • Durabilitatea și confortul

Durabilitatea și confortul sunt, de asemenea, importante în alegerea opțiunii potrivite. În general, implanturile dentare sunt considerate cele mai durabile opțiuni, dar pot fi costisitoare și pot necesita timp de vindecare. Podurile dentare și protezele dentare pot fi mai puțin durabile, dar pot fi mai confortabile și mai accesibile din punct de vedere financiar.

  • Factorii estetici

Aspectul dinților poate fi, de asemenea, un factor important în alegerea opțiunii potrivite. În general, implanturile dentare și podurile dentare sunt cele mai estetice opțiuni, deoarece oferă un aspect similar dinților naturali. Protezele dentare pot fi mai puțin estetice, dar pot fi personalizate pentru a se potrivi cu aspectul dinților naturali.

  • Gradul de invazivitate

Unele opțiuni pot fi mai invazive decât altele. De exemplu, implanturile dentare implică plasarea unui șurub de titan în osul maxilar sau mandibular, ceea ce poate fi un procedeu mai invaziv. În schimb, protezele dentare pot fi mai puțin invazive, dar pot fi mai incomode pentru pacienți.

  • Evaluarea stării generale de sănătate

Este important să iei în considerare și starea generală de sănătate în alegerea opțiunii potrivite. De exemplu, pacienții cu boli sistemice sau cu afecțiuni cronice de sănătate pot fi mai bine serviți cu opțiuni care nu necesită intervenții chirurgicale majore sau care nu implică riscuri semnificative pentru sănătate.

Consultă-te cu medicul specialist, analizează fiecare aspect în parte și ia decizia cea mai bună.