Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Câți ani are delia

Delia – o vedeta romaneasca

Delia Matache, cunoscuta mai bine sub numele de Delia, este o vedeta romaneasca de muzica pop, dansatoare si actrita. Ea a aparut prima data pe scena muzicala in anii 2000 si incepand cu acea perioada, a devenit una dintre cele mai populare voci din Romania. De-a lungul anilor, Delia a lansat numeroase piese, a jucat in filme si a castigat numeroase premii.

Delia s-a nascut in Bucuresti pe 7 februarie 1988. In copilarie, ea a fost interesata de muzica si dans si s-a alaturat unui grup de dansatori de-a lungul anilor 2000. La varsta de 14 ani, Delia a aparut in videoclipul de debut al trupei BUG Mafia si a devenit cunoscuta in intreaga tara. A fost momentul in care cariera ei muzicala a luat avant.

Trupele Deliei

Delia a format mai multe trupe muzicale de-a lungul anilor. Primul grup, numit Delia & Speak, a fost fondat in 2002 si a lansat doua albumuri: „Say Hello” si „In Locul Tau”. A doua trupa, Delia & Voice, a lansat un album de studio in anul 2006, „Voice in the Night”. In anul 2009, Delia a lansat un album solo, „My Love Is True”, care a fost un succes. Cel mai recent album al ei, „My Journey”, a fost lansat in anul 2016.

Actrita

Delia a jucat in numeroase filme de-a lungul anilor. Primul sau rol a fost in drama romantica „Adeline”, in care a jucat alaturi de actorul roman Silviu Valcu. De asemenea, a jucat roluri principale in filmele „Love.net” si „Time of My Life”. Mai recent, Delia a jucat in filmul de comedie „The Movie”.

Premii

Muzica Deliei a fost rasplatita cu numeroase premii. In anul 2007, ea a primit premiul MTV European Music Awards pentru „cea mai buna cantareata din Romania”. De asemenea, a primit premiul MTV Europe Music Awards pentru „Cea mai buna piesa de pe continentul european” in anul 2010, iar in anul 2012, a primit premiul MTV Euro Music Awards pentru „cea mai buna artista europeana”. In anul 2016, Delia a castigat premiul pentru „Cea mai buna interpreta a anului” la Premiile Gopo.

Ce se intampla acum?

In prezent, Delia este implicata in numeroase proiecte muzicale, fiind producator si compozitor. Ea a lansat recent un album solo, „Doar Noi”, in care a colaborat cu artisti precum Dorian Popa si Mircea Baniciu. De asemenea, ea a lansat recent un album alaturi de trupa sa, Delia & Voice. Delia mai lucreaza si la un alt proiect musical si la numeroase spectacole live.

Cati ani are Delia?

Delia are in prezent 32 de ani. Ea s-a nascut pe 7 februarie 1988, in Bucuresti, Romania. La varsta de 14 ani, ea a aparut pentru prima data pe scena muzicala si de atunci cariera sa s-a extins in intreaga lume. De-a lungul anilor, Delia a lansat numeroase piese, a jucat in filme si a castigat numeroase premii.

Concluzie

Delia este una dintre cele mai iubite voci din Romania. Cariera ei muzicala a luat avant in anii 2000 si in prezent, Delia face parte din mai multe trupe muzicale, a lansat numeroase piese si a castigat numeroase premii. In prezent, ea are 32 de ani si continua sa lucreze in muzica si sa se dedice proiectelor muzicale.