Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Câți ani are delia

Delia – o vedeta romaneasca

Delia Matache, cunoscuta mai bine sub numele de Delia, este o vedeta romaneasca de muzica pop, dansatoare si actrita. Ea a aparut prima data pe scena muzicala in anii 2000 si incepand cu acea perioada, a devenit una dintre cele mai populare voci din Romania. De-a lungul anilor, Delia a lansat numeroase piese, a jucat in filme si a castigat numeroase premii.

Delia s-a nascut in Bucuresti pe 7 februarie 1988. In copilarie, ea a fost interesata de muzica si dans si s-a alaturat unui grup de dansatori de-a lungul anilor 2000. La varsta de 14 ani, Delia a aparut in videoclipul de debut al trupei BUG Mafia si a devenit cunoscuta in intreaga tara. A fost momentul in care cariera ei muzicala a luat avant.

Trupele Deliei

Delia a format mai multe trupe muzicale de-a lungul anilor. Primul grup, numit Delia & Speak, a fost fondat in 2002 si a lansat doua albumuri: „Say Hello” si „In Locul Tau”. A doua trupa, Delia & Voice, a lansat un album de studio in anul 2006, „Voice in the Night”. In anul 2009, Delia a lansat un album solo, „My Love Is True”, care a fost un succes. Cel mai recent album al ei, „My Journey”, a fost lansat in anul 2016.

Actrita

Delia a jucat in numeroase filme de-a lungul anilor. Primul sau rol a fost in drama romantica „Adeline”, in care a jucat alaturi de actorul roman Silviu Valcu. De asemenea, a jucat roluri principale in filmele „Love.net” si „Time of My Life”. Mai recent, Delia a jucat in filmul de comedie „The Movie”.

Premii

Muzica Deliei a fost rasplatita cu numeroase premii. In anul 2007, ea a primit premiul MTV European Music Awards pentru „cea mai buna cantareata din Romania”. De asemenea, a primit premiul MTV Europe Music Awards pentru „Cea mai buna piesa de pe continentul european” in anul 2010, iar in anul 2012, a primit premiul MTV Euro Music Awards pentru „cea mai buna artista europeana”. In anul 2016, Delia a castigat premiul pentru „Cea mai buna interpreta a anului” la Premiile Gopo.

Ce se intampla acum?

In prezent, Delia este implicata in numeroase proiecte muzicale, fiind producator si compozitor. Ea a lansat recent un album solo, „Doar Noi”, in care a colaborat cu artisti precum Dorian Popa si Mircea Baniciu. De asemenea, ea a lansat recent un album alaturi de trupa sa, Delia & Voice. Delia mai lucreaza si la un alt proiect musical si la numeroase spectacole live.

Cati ani are Delia?

Delia are in prezent 32 de ani. Ea s-a nascut pe 7 februarie 1988, in Bucuresti, Romania. La varsta de 14 ani, ea a aparut pentru prima data pe scena muzicala si de atunci cariera sa s-a extins in intreaga lume. De-a lungul anilor, Delia a lansat numeroase piese, a jucat in filme si a castigat numeroase premii.

Concluzie

Delia este una dintre cele mai iubite voci din Romania. Cariera ei muzicala a luat avant in anii 2000 si in prezent, Delia face parte din mai multe trupe muzicale, a lansat numeroase piese si a castigat numeroase premii. In prezent, ea are 32 de ani si continua sa lucreze in muzica si sa se dedice proiectelor muzicale.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!