Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce compresor auto ar trebui să alegeți?

Prezența unui compresor auto este aproape o necesitate vitală pentru orice șofer. Ca să nu dai greș la momentul când îl cumperi și în același timp să îl iei la un cost acceptabil vezi în continuare cum să-l alegi.

În primul rând, un compresor auto este un dispozitiv foarte versatil cu ajutorul căruia poți pompa nu numai o roată, ci și o minge, o saltea și multe alte obiecte gonflabil. De exemplu, pentru a pompa o roată medie cu un compresor mediu, sunt suficiente 5-7 minute, pentru o minge este suficient un minut, dar pentru o saltea mare poate dura și 10 minute.

Nu vorbim degeaba de timp, deoarece una dintre caracteristicile principale ale oricărui compresor este timpul de funcționare continuă. Acesta poate varia de la 10 la 60 de minute. Prin urmare, atunci când alegi un compresor, determină mai întâi ce sarcini vei stabili pentru acesta. Dacă dispozitivul este necesar exclusiv pentru pomparea roților la o mașină mică sau medie, va fi suficient un compresor cu o capacitate mică și un timp minim de funcționare continuă, dar pentru sarcini la scară mai mare, desigur că un compresor mai durabil este necesar. Timpul maxim de funcționare continuă depinde în principal de designul compresorului.

De exemplu, un compresor cu membrană cu o capacitate de 20 l / min va pompa o roată de 16 inci până la 2,2 bari în 8 minute; roțile cu diametru mai mare vor fi prea dure pentru un astfel de compresor.

Un compresor alternativ cu un cost similar va avea o capacitate de 35 l / min și va putea pompa aceeași roată în 5 minute, în timp ce timpul său de funcționare continuă va fi de 20 de minute, adică cu ajutorul un astfel de compresor, toate cele patru roți pot fi umflate într-o singură ședință de funcționare. 

De asemenea, este demn de remarcat faptul că printre compresoarele cu membrană nu există modele cu o capacitate mai mare de 35 l / min și, în consecință, în ceea ce privește capacitatea, compresoarele cu mișcare alternativă sunt mai performante, deoarece pot avea între 30-160 l / min. Nu trebuie însă uitat însă: cu cât capacitatea este mai mare, cu atât este mai mare consumul de energie.

Oricum, un compresor de peste 70 l / min are o capacitate excesivă și ocupă mult spațiu în portbagaj.

Pentru ușurință în utilizare, unele compresoare sunt echipate cu o funcție de oprire automată care oprește compresorul atunci când atinge o presiune specificată de utilizator.

Compresorul auto poate umfla o minge sau chiar o saltea sau o barcă pneumatică. În acest caz, compresorul trebuie să fie conectat la baterie. Și dacă mingea mai poate fi adusă la mașină, atunci este incomod să trageți salteaua sau barca gonflabilă lângă autoturism. Prin urmare, pentru astfel de situații, pot fi luate în considerare compresoare cu o baterie încorporată. Astfel de produse sunt însă destul de rare, dar, cu toate acestea, sunt disponibile pe piața liberă.

Ai nevoie de un compresor auto pentru nevoile tale specifice de șofer amator sau profesionist? Îl găsești la Rollfast!