Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cei mai importanti pasi pentru o recuperare usoara dupa operatia de marire de sani

Preocuparea pentru a ne mentine sau a ne imbunatati aspectul fizic este una fireasca si ne aduce o serie intreaga de beneficii, stima de sine crescuta, incredere mai multa in fortele proprii, senzatia atat de placuta ca esti acceptat si apreciat de cei din jurul tau etc. Iar cand vine vorba despre reprezentantele sexului frumos, cu siguranta  imaginea unui decolteu atragator, posibilitatea de a purta orice model de bluza sau rochie care „cere” o dotare la acest nivel cat mai generoasa sau dorinta de a corecta anumite aspecte la care natura nu a fost suficient de generoasa sunt cateva dintre motivele pentru care apeleaza la o interventie chirurgicala de marire sani.

Evident, nu este o decizie usoara apelarea in acest sens la serviciile unui chirurg plastician, dar odata ce se considera ca dorinta unei asemenea schimbari drastice in ceea ce priveste aspectul fizic este mai presus de inconvenientele ce deriva de aici, fiecare pacienta trebuie sa stie exact, din timp, ce urmeaza.

Sunt o serie de pasi care trebuie urmati cu strictete atat cu ceva timp inainte de operatia in sine, cat si dupa.

Astfel, in ceea ce priveste perioada care urmeaza imediat dupa finalizarea interventiei chirurgicale de marire sani, nicio pacienta nu trebuie sa priveasca in mod superficial aceasta etapa care face diferenta intre o recuperare mai usoara, corecta si una care ar putea determina complicatii, timp mai indelungat de convalescenta si posibilitatea unor cicatrici vindicate necorespunzator.

 Imediat dupa operatie, pacienta trebuie sa ramana in repaos si aproximativ  o saptamana cel putin trebuie sa respecte acest lucru, petrecand cel mai mult timp in pat si purtand o bustiera speciala, pentru protectia sanilor, care sunt acum imflamati si  durerosi la atingere.

Dupa acesata perioada, va avea voie sa inceapa sa faca mici plimbari, dar ca evitarea excesului de efort fizic.  De asemenea, primele patru – cinci zile nu au voie sa faca dus, folosind alte metode pentru a mentine igiena corporala obligatorie.

Timp de o luna dupa interventia chirurgicala este recomandat evitarea contactelor sexuale,dar si a exercitiilor fizice intense si trebuie renuntat la pozitia de dormit pe burta cel putin trei luni dupa operatie.

In acelasi timp, trebuie urmat cu strictete tratamentul de dupa interventia chirurgicala prescris de medic, care in general este compus din antibiotice si medicamente antiinflamatoare corespunzatoare.

Toate acestea, alaturi de o dieta sanatoasa, echilibrata, din care sa nu lipseasca proteinele, fierul,  grasimile bune si alte substante nutritive,  vor determina o recuperare corecta, mai usoara, dupa care se vor putea bucura deplin de noul aspect mult imbunatatit.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!