Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cele 7 lucruri care trebuie facute in Antalya

Ai de gand sa calatoresti in Turcia si sa vizitezi coasta de sud? Descopera selectia de mai jos de lucruri de neratat de facut daca ai ales un charter Antalya!

Metropola si statiune de litoral situata pe coasta de sud-vest a Turciei, Antalya este capitala turistica a Marii Mediteranei turcesti si unul dintre cele mai aglomerate orase de pe litoral din lume. Cu 2.328.555 de locuitori si 9 milioane de vizitatori pe an, Antalya este supranumita „Riviera turceasca”. 

Pentru a te ajuta sa te pregatesti pentru calatoria ta pentru care probabil cauti ce sa faci de cand ai ales un charter Antalya, am cautat lucrurile esentiale de facut pentru a vizita Antalya.

1. Orasul Vechi

Destinatie turistica emblematica a Turciei mediteraneene, Antalya rimeaza, de asemenea, cu turismul de masa si consumul ostentativ de catre turistii instariti si bogati. In ciuda tuturor, orasul a reusit sa-si pastreze farmecul istoric si autenticitatea. Numit Kaleici, cartierul vechi este un labirint de strazi pietonale si comerciale. Este, evident, o necesitate pentru toti cei care merg sa viziteze Antalya.

2. Viziteaza muzeele din Antalya

Cel putin cinci muzee se numara printre cele care trebuie vazute. Muzeul Antalya este unul dintre cele mai mari din Turcia, urmareste istoria Anatoliei. Ar fi pacat sa vizitezi Antalya fara a vizita Muzeul Atatürk, care este dedicat lui Mustafa Kemal Atatürk, primul presedinte al Republicii Turcia dupa caderea Imperiului Otoman. Daca mergi sa vizitezi Antalya cu copiii tai, muzeul jucariilor ii va umple cu personaje si figurine.

3. Vezi Poarta lui Hadrian

Poarta lui Hadrian – cunoscuta sub numele de Üçkapılar – este un arc de triumf situat in Kaleici, construit dupa efigia imparatului roman Hadrian (117-138). Formata din trei arcade, este considerata cea mai frumoasa poarta a Pamfiliei (numele antic al regiunii Antalya) si marturiseste puterea Imperiului Roman, inca atat de departe de Turcia in secolul al II-lea d.Hr. 

4. Cascadele Düden

Ce sa faci in Antalya pentru a scapa de hoardele de turisti care se grabesc spre aceleasi obiective turistice? Cascadele Düden, la 10 kilometri nord de Antalya, te vor fermeca. Alimentate de raul Düden care isi are izvorul in Muntii Taur, aceste cascade sunt unul dintre locurile care nu trebuie ratate in timpul unui sejur in sudul Turciei. 

5. Plajele din Antalya

Plajele din Antalya sunt foarte renumite: Plaja Konyaalti si Plaja Örnekköy (foarte aglomerata), Plaja Topcam, Plaja Lara, Plaja Marmara etc. Nu te astepta sa gasesti o fasie de nisip desertic unde vei fi singur sa te relaxezi.

6. O excursie cu barca

Pentru a te bucura de inot si de privelistea frumoasa asupra Mediteranei exista o solutie esentiala in Antalya: excursia cu barca! Intr-adevar, optand pentru inchirierea de barci in Antalya, iti oferi o adevarata oportunitate de a te bucura de coasta turceasca in calm si seninatate.

7. Canionul Köprülü

A face sport este chiar posibil! Mergi in nordul orasului pentru a cobori rapid din Canionul Köprülü si bucura-te de o adrenalina placuta in apele agitate ale raului Köprüçay. Va trebui sa iti planifici o zi buna pentru a te bucura din plin de rafting.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!