Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cele mai importante calitati ale unui business analyst

Un business analyst de succes are numeroase calitati si se adapteaza usor la schimbarile din jurul sau. Fiecare business analyst isi aduce calitatile si experienta atunci cand i se ofera un rol intr-o organizatie, dar este important de stiut si care sunt acele abilitati importante de care are nevoie un business analyst.

Iata care sunt calitatile de care ai nevoie atunci cand te gandesti sa incepi o cariera ca business analist.

Iti intelegi bine obiectivele

Sa ai capacitatea sa interpretezi corect directiile este important. Daca nu intelegi ce anume si de ce este pus sa faci ceva, exista riscul sa nu livrezi ceea ce ti s-a cerut.

Esti un bun comunicator

Un business analyst bun trebuie sa fie un bun comunicator si sa isi arate aceasta calitate indiferent de mediul pe care il foloseste pentru a transmite informatia. Este de asemenea important sa stii sa pui intrebarile corecte pentru a primi informatii relevante.

Sa ai abilitatea de a organiza intalniri cu stakeholderii

Nu subestima importanta intalnirilor fata in fata pentru a  discuta anumite probleme in detaliu si pentru a clarifica nelamuririle. De cele mai multe ori vei descoperi mai multe despre proiectul tau intr-o intalnire fata in fata, pentru ca interlocutorii au tentatia sa fie mai deschisi.

Esti organizat

Ca business analyst ai nevoie de calitati excelente de time management pentru a te asigura ca sarcinile sunt indeplinite la timp si ca proiectul nu esueaza din cauza unor decalaje. Sa fii multi-tasking este o calitate importanta, insa este mult mai important sa ai capacitatea de a-ti prioritiza cat mai bine activitatile. Tine cont ca va trebui sa iti organizezi atat timpul tau, dar si al altor persoane daca esti dependent de acestea pentru anumite informatii.

Scriere si documentare

Ca business analyst esti solicitat de multe ori sa pregatesti diferite tipuri de documente: rapoarte, specificatii, analize, planuri. De fiecare data trebuie sa tii cont ca documentele sa fie scrise intr-o maniera clara si concisa si la un nivel la care il inteleg stakeholderii.

Managementul stakeholderilor

Este esential sa stii cum sa gestionezi relatia cu stakeholderii si sa stii cata putere si influenta au intr-un proiect. Acestia poti fi cei mai puternici sustinatori ai tai sau cei mai mari critici si depinde doar de tine cum vei sti sa raspunzi cerintelor fiecaruia dintre ei.

Fii un bun ascultator

Abilitatatea de a asculta este esentiala pentru orice business analyst de succes. Este foarte important sa ai capacitatea de asculta si a extrage informatia relevanta. Aceasta abilitate iti va permite sa faci o analiza profunda si riguroasa a informatiilor. Si este important in acelasi timp sa intelegi si contextul in care sunt oferite anumite informatii.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!