Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cele mai sănătoase sporturi pe care poți și paria

Practicarea unui sport înseamnă sănătate și disciplină, însă nu toate sporturile sunt agreate și de către casele de pariuri. Îți prezentăm cinci dintre cele mai sănătoase sporturi pe care poți paria în România:

Sunt nenumărate sporturi pe care astăzi le poți practica indiferent de vârstă, dar unele sunt interesante, sănătoase și poți paria pe ele prin prisma ofertei variate a caselor de pariuri online. Fie sunt populare sau pur și simplu reprezintă un galop de sănătate și te disciplinează, iată care sunt cele cinci sporturi identificate de noi ca fiind benefice pentru sănătate și disponibile în oferta variată a unor operatori de pariuri online precum Mr. Bit Casino:

Volei

Voleiul este al doilea sport ca popularitate din lume și presupune ca două echipe să fie separate de un fileu înalt, iar mingea trebui să atingă terenul advers după ce trece pe deasupra fileului. Se folosesc mâinile, iar pentru realizarea punctului fiecare echipă are voie la trei atingeri înainte de a trimite mingea în terenul advers. Punctul este câștigat dacă mingea atinge terenul advers sau dacă sunt mai multe atingeri.

O echipă de volei este formată din 6 jucători, iar sistemul de joc este cel mai bun din cinci seturi. Cu alte cuvinte, este declarată câștigătoare echipa care ajunge prima la trei seturi câștigate. Fiecare set se încheie când o echipă ajunge la 25 de puncte. În caz de egalitate 24-24, se va continua până când o echipă va avea avantaj de două puncte. Setul cinci este deosebit, se joacă doar până la 15, dar dacă este 14-14 atunci se păstrează regula celor două puncte avans.

Fotbal

Cel mai răspândit sport de pe planetă, fotbalul le-a adus atât de multe satisfacții fanilor și jucătorilor care au reușit să ajungă la un anumit nivel. Nu trebuie să ajungi precum Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi, ci este suficient să practici doar pentru a avea o condiție fizică de excepție. Regulile sunt foarte simple, există mai multe tipuri de fotbal, însă varianta care se bucură de popularitate este cea în care două echipe formate din câte 11 jucători se înfruntă.

Cu reguli foarte bine stabilite, fotbalul a evoluat în ultimii 35 de ani, iar nivelul la care a ajuns face să atragă tot mai mulți fani. În prezent este și sportul preferat de aceia care preferă să-și etaleze cunoștințele și plasează pariuri online romania. Mai mult, anumiți operatori sunt adevărate televiziuni și case de pariuri, deoarece transmit în direct aproape toate evenimentele importante ale fiecărei zile și din orice sport.

Ciclism

Este suficient să ai o bicicletă bună pentru a te apuca de ciclism, cu toate că mulți poate au, dar nu s-au gândit niciodată ce beneficii are un asemenea sport. Conform studiilor există mai multe motive pentru care să iei măcar în calcul să te apuci de acest sport. Practicând ciclism consolidezi corpul atât în partea superioară, cât și în partea inferioară, acolo unde picioarele sunt cele mai importante.

Spre deosebire de alte sporturi, ciclismul este la îndemâna tuturor acelora care au o bicicletă decentă. Până și persoanele supraponderale pot practica sportul. În același timp, pedalând prin oraș poți să economisești și niște bani făcând lucrul acesta. Ciclismul este benefic pentru planetă, iar conform studiilor trecerea a 10% din călătoriile cu mașina la bicicletă ar reduce mult poluarea și economisește 400 de ani de viață productivi.

Tenis

Un sport care de-a lungul timpului a oferit satisfacții enorme și fanilor din România, tenisul este unul dintre sporturile care aduce multe beneficii organismului. În primul rând oxigenează creierul, apoi te face să consumi calorii, este benefic pentru sănătatea inimă, îmbunătățește coordonarea și ajută la menținerea unui psihic bun. Se spune despre tenis că este unul dintre cele mai costisitoare sporturi dacă se vrea practicat pentru performanță, dar cu toate acestea există terenuri unde oamenii pot merge pentru a se relaxa.

Tot despre tenis se spune că este sportul unde lucrezi toate grupele de mușchi în timpul unui meci. Sistemul musculo-scheletic se activează și lucrează la nivel ridicat. În prezent România doar la tenis feminin, acolo unde Sorana Cîrstea, Simona Halep, Irina Begu, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Irina Bara sunt câteva dintre jucătoarele care încearcă să readucă glorie țării noastre.

Handbal

Fiind un sport de echipă, handbalul este recomandat să fie început de la vârste fragede, dacă se dorește performanță, dar cu toate acestea se poate practica indiferent de vârstă, ca o simplă activitate reacreațională. Accesibil bărbaților, copiilor, cât și sexului frumos, handbalul nu necesită un echipament scump și complicat, ci doar un tricou, șort, adidași potriviți pentru sport, cât și o minge specifică.

În ultimii ani, handbalul a stârnit și interesul pariorilor pentru că România are câteva echipe de top care se marcă sezon de sezon. CSM București este campioana Ligii Florilor și una dintre echipele în sferturile de finală ale Champions League, dar Dunărea Brăila și Gloria Bistrița au reușit să impresioneze în EHF European League feminin, unde vor juca în Final Four și le oferă ocazia pariorilor de a miza pe meciurile lor.

Dacă nu ai găsit un motiv în plus să te apuci de sport din diferite motive, ți-am prezentat câteva sporturi pe care le poți practica indiferent de vârstă și în același timp dacă ești fan pariuri poți paria pe ele dacă ești din România.