Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Clasificarea ramelor de ochelari: iată 5 modele pe care le poți alege

Aspectul, stilul și brandul producător sunt elemente de interes atunci când alegi ramele ochelarilor de vedere. Corecția vederii cu dioptriile adecvate ar trebui să ocupe primul loc. Ajutorul poate veni din partea optometristului care îți face controlul înainte de prescrierea ochelarilor de vedere. Acesta te poate sfătui pentru ca decizia ta finală să îmbine nevoile și preferințele într-un mod perfect!

1. Materialul ramelor

Când vine vorba de alegerea ramelor ochelari, materialul acestora este o componentă ce trebuie luată în considerare. Cele mai întâlnite tipuri de rame sunt cele din metal și plastic, fiecare cu propriile avantaje.

Ramele metalice sunt cunoscute pentru aspectul minimalist, cadrele subțiri și ușurința lor, oferind un aspect sofisticat și elegant. Acestea sunt de obicei preferate de persoanele care caută un design subtil. Ramele de plastic sunt apreciate pentru rezistența și durabilitatea lor. În plus, oferă o varietate mai mare de culori și texturi, permițându-ți să îți exprimi personalitatea și stilul într-un mod unic. 

Comandă online ochelari de vedere de la Lensa.ro, pentru a te bucura de articole personalizate nevoilor, stilului și personalității tale! În showroomurile de specialitate, după controlul optometric, specialistul te va ajuta să identifici modelul potrivit pentru ochelarii de vedere, pentru imagini clare și corecte, dar și un look de invidiat.

2. Culoare și finisaje

Culoarea și finisajul ramei de ochelari joacă un rol important în conturarea stilului personal. O ramă neagră clasică este o alegere sigură și potrivită oricând. Este o opțiune universală, pentru toate vârstele și genurile, ce oferă eleganță atemporală.

Rama transparentă este o variantă modernă. Aceasta poate fi purtată în orice context, de la o întâlnire formală la un eveniment casual. Avantajul acestei rame este că se potrivește cu orice culoare și textură a ținutei. La polul opus sunt culorile vibrante care pot ajuta la crearea unui aspect unic și la evidențiere. Acestea sunt potrivite pentru personalități îndrăznețe și expresive. 

Impactul culorii și finisajului asupra stilului general nu pot fi ignorate. Culoarea ramei poate influența aspectul general al ochelarilor și poate fi folosită pentru a sublinia sau a contrabalansa forma feței. De asemenea, culoarea și finisajul ramei pot reflecta stilul și personalitatea purtătorului.

3. Stilul

Stilul clasic este, adesea, preferat de persoanele care își doresc un aspect simplu și elegant. Modelele de rame clasice pot varia în funcție de materialul din care sunt fabricate, de la metal, la plastic sau chiar lemn. Dacă ești o persoană activă și faci sport sau mișcare în aer liber, frecvent, va trebui să ai în vedere acest aspect, atunci când alegi ramele ochelarilor de vedere. Acestea trebuie să fie mai rezistente și flexibile, potrivite activității desfășurate. 

Trebuie să vorbim și despre stilul de designer, caracterizat prin detaliile unice și îndrăznețe, care reflectă personalitatea și marca celui care le-a imaginat și confecționat. Ramele de designer pot fi o alegere potrivită pentru tine dacă îți dorești să te distingi sau să îți exprimi un anumit stil. 

Ce spui de niște rame metalice ochelari vedere disponibile online, în zeci de modele și stiluri, din care să alegi ceea ce ți se potrivește? Printre modelele de aici vei regăsi cu ușurință cel puțin o variantă care să fie pe placul tău și care să te ajute să vezi și bine!

4. Caracteristici suplimentare

Ramele reglabile sunt ideale pentru că se pot așeza mai bine. Acest lucru aduce un plus de confort, dar și o vizibilitate mai bună. Cadrele cu accesoriile potrivite precum silicon pentru punți nazale sau pentru suport după urechi, contribuie la prevenirea alunecării ochelarilor și pot fi utile în activități care implică mișcarea. 

Pentru a evita disconfortul, optometristul te poate ajuta să ajustezi ramele, astfel încât să nu fie prea strânse sau prea largi. În plus, specialistul va face modificările necesare pentru ca distanța dintre pupile și lentile să fie corectă, pentru o vedere clară, îmbunătățită, prevenind, astfel, agravarea problemelor de vedere. 

5. Forma și dimensiunea

Forma feței joacă un rol important în alegerea ramei. Persoanele cu fețe pătrate sau cu linii mai aspre pot opta pentru rame rotunde, care adaugă un element de contrast și îmblânzesc trăsăturile dure. În contrast, ramele pătrate se potrivesc celor cu fețe rotunde, adăugând un element de echilibru. 

Dimensiunea ramei poate schimba radical aspectul unei persoane. Ramele mai mari pot oferi un aspect dramatic, potrivit celor care doresc să scoată în evidență ochelarii ca accesoriu statement. În plus, dimensiunea ramei poate fi utilă și din punct de vedere practic. Persoanele cu prescripții mai puternice pot opta pentru rame mai mari, care permit montarea unor lentile mai groase.

Alegerea formei și dimensiunii corecte poate îmbunătăți confortul, funcționalitatea și estetica ochelarilor. Pentru că femeile vor să fie cochete când poartă dispozitive de corecție a vederii, ce spui de o ramă metalică ochelari de vedere de damă Aida Airi EM6005 C1? Stilul fluture, cu ramă completă, de culoare neagră poate pune în evidență pe oricine, nu doar ținuta. Ochelarii de la acest brand celebru sunt de cea mai bună calitate, iar designul inovator te ajută să uiți că porți dispozitive de corecție pentru problemele de vedere diagnosticate! 

Alegerea ramelor de ochelari depinde în mare măsură de preferințele personale și de nevoile tale individuale. Consultul optometric periodic va scoate în evidență nevoile de corecție. Optometristul îți va oferi prescripția adecvată pentru ochelari, dar și sfaturi personalizate pentru identificarea ramelor potrivite!