Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crezi ca nu vei arata bine cu aparat dentar? Te inseli! 

Multi oameni au impresia ca infatisarea lor va avea de suferit din momentul in care incep sa urmeze tratamentul ortodontic, dar acest lucru nu mai este de mult adevarat. In trecut, aparatele ortodontice nu aveau un aspect atat de placut si de aceea unele persoane faceau tot posibilul pentru a evita vizitele la medicul dentist. 

In prezent, lucrurile s-au schimbat. Aparatul ortodontic poate sa fie confectionat din diverse materiale, care au un aspect aproape invizibil. Spre exemplu, aparatul dentar din ceramica este mai putin vizibil ca cele din metal, ceea ce il face sa fie o alegere populara printre tineri. El poate sa fie alb, sa aiba culoarea similara cu cea a dintilor, sau transparent, in functie de preferinte. 

Exista ceva care nu s-a schimbat la tratamentul ortodontic? 

Bineinteles, exista si lucruri care nu se schimba, iar acestea sunt regulile de alimentatie pe care o persoana trebuie sa le urmeze atunci cand poarta aparat dentar. Regulile o sa faca parte din rutina zilnica a pacientului, dar acesta nu trebuie sa-si faca griji, deoarece sunt usor de urmat. Ceara poate fi folosita pentru a diminua iritatiile. 

Alimentele care trebuie evitate sunt cele crocante, precum floricelele de porumb, alimentele lipicioase ca guma de mestecat sau caramelele, alimentele tari ca bomboanele si cele de rontait, in special covrigii. Aparatul ortodontic se poate deteriora si atunci cand o persoana rontaie capetele unor instrumente de scris, iar acest lucru va prelungi tratamentul. 

Cum va arata viata cu aparat ortodontic? 

In primele zile ale tratamentului ortodontic, dintii o sa fie mai sensibili ca de obicei, iar pacientul s-ar putea sa simta o durere generala in zona respectiva. Periajul va fi chiar mai important decat inainte, penru ca dintii si gingiile sa-si pastreze sanatatea, iar oamenilor le este recomandat sa foloseasca si ata dentara. Cei interesati vor gasi aparate ortodontice de care au nevoie aici

Prin urmare, multi oameni au impresia ca aparatele dentare de astazi au ramas la fel ca cele pe care si le amintesc, iar acest lucru este fals. Daca aleg un aparat ortodontic facut dintr-un material care nu iese in evidenta, oamenii nici nu vor observa existenta lui.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!