Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum alegi carnea de pui? Vezi care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le reții!

Dacă ați mers vreodată la magazin alimentar, măcelărie, piață pentru a cumpăra pui, s-ar putea să fiți intimidat de oferte cel puțin o dată sau de două ori. Nu numai că trebuie să decideți între diferitele bucăți de pui, ci trebuie să alegeți și un brand și tipul de pui.

Poate fi greu să decideți ce să cumpărați și de unde. Bineînțeles că vrei cel mai proaspăt pui de cea mai bună calitate, dar nici nu vrei să-ți irosești banii câștigați din greu cu carne supraevaluată. Deci, de unde știi de unde să începi? Dacă aveți nevoie de un sfat de cumpărare a puiului, citiți mai departe, tot ce trebuie să știți despre cumpărarea puiului.

Dacă citiți cu atenție eticheta și să știți cum să descifrați informațiile, puteți afla destul de mult despre carnea pe care o achiziționați.

Este important să luați în considerare și indicatorii estetici ai cărnii:

1. Aspect și aroma

Puiul proaspăt ar trebui să aibă o culoare roz. Evitați daunele cosmetice, cum ar fi vânătăi sau rupturi în piele, care pot afecta calitatea și prospețimea puiului. De asemenea, puiul trebuie să fie plin; când apăsați împotriva ei, carnea ar trebui să fie oarecum rezistentă, reluându-și forma după câteva secunde. O aromă curată și neutră este, de asemenea, un bun indicator al prospețimii.

2. Lichid pachet

 Evitați puiul cu exces de lichid în pachet. Excesul de lichid este de obicei rezultatul procesului de imersie în apă utilizat în mod obișnuit pentru răcirea puilor la o temperatură sigură. Odată ajuns în tavă, puiul curăță aceste fluide, diluând aroma și producând o textură udă.

3. Procesul de răcire

Răcirea cu aer este alternativa superioară la răcirea prin imersiune în apă. Un proces de răcire cu aer pur verificat 100%  circulă puii printr-o serie de camere de răcire  cu aer rece purificat, fără a expune puiul la substanțe chimice în timpul procesului de răcire. Rezultatul final este puiul cu aromă proaspătă, nediluată, care se gătește mai consistent și rămâne suculent. Și pentru că nu este plină de apă, pielea se prăjește, de asemenea, până la un brun auriu frumos.

4. Tăierea

 Tăierea și dezosarea puiului acasă necesită practici de siguranță a alimentelor pentru a preveni contaminarea suprafețelor și ustensilelor de bucătărie. Căutați pui deja tăiat, astfel încât să nu vă faceți griji.

5.   Certificarea organică

 Certificarea organică necesită ca producătorii să implementeze și să respecte conformitatea continuă cu mai multe standarde și practici stricte.

Pentru produse de încredere puteți alege branduri din grupul Carmistin. În prezent Carmistin   deține 14 ferme de păsări la standarde europene. Grupul Carmistin este unul dintre puținele branduri românești care aduce contribuții pe piața națională și își susține activitatea cu ajutorul unor concepte importante: încredere, integritate, responsabilitate și transparență.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!