Utile septembrie 27, 2021
Vrei să îți deschizi un restaurant? Ai multe provocări în față, inclusiv dotarea unei bucătării gastronomice cu aparatele absolut necesare. Bucătăria se știe că este inima oricărui restaurant, iar de calitatea echipamentelor pe care le vei alege depinde atât de nivelul preparatelor servite, cât și viteza de servire.
Amenajarea corectă a bucătăriei unui restaurant afectează în mod direct eficiența acesteia, precum și siguranța și igiena alimentelor preparate aici. Liniile directoare pentru organizarea spațiului pot fi desprinse ușor din reglementări, documente și seturi de reguli adecvate domeniului HoReCa.
Un proiect de bucătărie profesională bun, trei elemente de bază
Primul se referă la un echipament complet și adecvat, cel mai bine achiziționat acum la preț promoțional de la TC Romania Crown Cool. Nu este vorba doar de calitatea înaltă a materialelor care se folosesc la fabricația unui anumit echipament sau a altuia, ci și de adaptarea acestor dotări profesionale la condițiile personalizate din bucătăria fiecărei unități gastronomice în parte.
Un alt pilon de bază este aranjarea corectă a echipamentului achiziționat în bucătărie, ce ar fi indicat să fie făcută atât în conformitate cu cerințele sanitare, cât și cu focusare maximă spre asigurarea unui confort sporit angajaților. Planificarea adecvată a spațiului va permite cu certitudine un răspuns rapid și aprecieri din partea personalului.
Si așa ajungem ușor-ușor și la al treilea element important: menținerea proporțiilor optime între zonele de lucru care să nu împiedice activitățile specifice dintr-o bucătărie profesională, mai clar: angajații să nu se blocheze reciproc, ceea ce ar conduce la o scădere drastică a productivității în muncă.
Cum poți să păstrezi fără mare efort ordinea și siguranța în bucătăria unui restaurant?
Cel mai important pas atunci când vine vorba de organizarea și conducerea eficientă a unei bucătării profesionale este determinarea locului în care vor fi amplasate stațiile de lucru individuale.
Dispunerea posturilor angajaților va permite să se păstreze o distanță corectă între acestea, ceea ce se reflectă imediat printr-o siguranță alimentară sporită și eficientă spatiilor.
În partea din bucătăria profesională a restaurantului tău unde are loc procesul de pregătire efectivă a meniurilor, trebuie să se includă obligatoriu zone separate pentru procesarea produselor murdare, curate, reci și termice, precum și o zonă clară unde vor fi spălate vasele.
Din cauza temperaturii ridicate și a aburilor din incintă, ar trebui să ai grijă și de sistemul de ventilație, începând chiar de la alegerea unui model de hotă performantă, anume fabricată pentru restaurantele cu capacitate mare de procesare.
O bucătărie de restaurant care este corect împărțită pe zone, complet echipată, își va optimiza activitatea. Evident, acest lucru impune nevoia de a căuta soluții tehnologice care să crească eficiența restaurantului, dar care să fie utilizate în mod regulat și complet în activitățile de zi cu zi.
O subliniere puternică ar trebui să fie făcută în legătură cu serviciile de service periodic și curățarea frecventă a echipamentelor. Este un principiu care poate fi generalizat la toate nivelurile de lucru pentru a se asigura organizarea corectă a posturilor de lucru.
Specialiștii HoReCa indică modul de amenajare a stațiilor de lucru individuale pentru a se asigura că sunt îndeplinite cerințele igienico-sanitare în vigoare.
Siguranța alimentelor este o problemă deosebit de sensibilă, atunci când vine vorba de administrarea unei unități de catering, deoarece este responsabilitatea fiecărui angajat ce trebuie să fie conștient că un comportament inadecvat poate conduce la daune grave pentru sănătatea clienților.
Echipamentele HoReCa moderne pot să contribuie și ele la o activitate de calitate într-o bucătărie profesională. Le poți alege în calitate de antreprenor chiar acum de pe site-ul tcromania.com la prețuri promoționale!