Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum sa schimbi bateria de la chiuveta, simplu si rapid? 

Una dintre problemele pe care le intampina aproape toti oamenii, la un moment dat, este o baterie de chiuveta care curge sau s-a spart. In acest caz, singura solutie este inlocuirea acesteia cu una noua. 

Dupa ce s-a ales noua baterie care sa fie montata la chiuveta, oamenii mai au de luat o singura decizie: vor schimba ei bateria sau vor apela la un instalator. Deoarece nu este un proces foarte complicat, numarul celor care aleg prima varianta va fi unul mare. 

Unelte necesare pentru schimbarea bateriei 

Pentru a putea schimba, adica demonta vechea baterie si monta bateria cea noua, oamenii au nevoie de anumite scule si unelte, care sa le faciliteze intregul proces. 

Astfel ca, pe langa o baterie noua, acestia trebuie sa aiba la indemana si o trusa cu chei fixe sau tubulare, care vor fi folosite pentru desfacerea sau strangerea surubururilor si piulitelor, precum si de un cleste mops. Acesta este o unealta specifica instalatorilor, care permite prinderea si manevrarea eficienta a tevilor.

Care sunt pasii pentru schimbarea bateriei? 

Pentru inceput, pentru a pregati spatiul in care vor lucra, oameni trebuie sa faca loc sub chiuveta, unde se afla tevile de apa, si sa opreasca robinetii de alimentare cu apa de sub chiuveta. De asemenea, inainte de a incepe actiunea de inlocuire a bateriei, este necesar sa se despacheteze bateria cea noua si sa se pregateasc pentru montaj.

Abia cel de-al treilea pas este demontarea bateriei defecte, prin desurubarea piulitelor de pe tijele filetante, cu ajutorul unei chei fixe. Astfel, bateria va putea fi scoasa fara probleme prin orificiul pentru robinet. 

Odata ce noua baterie este pregatita pentru montaj, prin montarea furtunurilor de racord la baterie, tinand cont de partea in care se afla apa calda si apa rece, apoi bateria poate fi instalata si fixata la chiuveta. Ulterior, cele doua furtunuri trebuie racordate de la tevile de apa si nu mai ramane decat sa se verifice daca bateria functioneaza. 

In concluzie, inlocuirea unei baterii de chiuveta nu este foarte dificila, motiv pentru care cei mai indemanatici se pot ocupa singuri de acest proces.