Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum se inchiriaza spatiile industriale?

Persoanele interesate de inchiriere spatii industriale Brasov (ar trebui sa tina cont de mai multe sfaturi si sugestii de la specialisti, pentru a lua, in final, cea mai buna decizie. Decizia va pleca in primul rand de la specificul activitatii desfasurate in acest spatiu.

Inchiriere spatii industriale Brasov – sfaturi utile

Pentru inchiriere spatii industriale Brasov se recomanda sa se tina cont de urmatoarele idei de baza.

Depozitul si spatiul industrial pot varia ca utilizare. Fiecare proprietate industriala luata in calcul va avea propriile cerinte si obligatii, asa ca persoana interesata de inchiriere trebuie sa se asigure ca a luat cea mai buna decizie in acest sens si ca spatiul corespunde perfect nevoilor sale.

Incalzire, ventilatie si aer conditionat (HVAC) – Majoritatea cladirilor industriale nu au un sistem HVAC. Fiecare chirias este responsabil de instalarea propriei unitati HVAC. In multe cazuri se va inchiria un spatiu care a fost inchiriat anterior de o persoana care a instalat si a folosit o unitate HVAC. Deoarece nu exista informatii despre intretinerea in mod corespunzator a unitatii, este recomandat sa se trateze cu prudenta acest subiect.

Cheltuieli de exploatare – trebuie determinat de la bun inceput ce este si ce nu este inclus in costurile de operare si de utilizare a spatiului. Costurile de exploatare includ, de obicei, impozite, asigurari si intretinere. Toate acestea trebuie sa fie clar definite in contract.

Suprafata – Unii proprietari calculeaza metrul patrat diferit. Este important sa se stie de la bun inceput cum este calculata suprafata. Este esential ca persoana care inchiriaza sa plateasca doar pentru ceea ce foloseste in mod direct. Unii proprietari vor incerca sa includa zona de sub sistemele de evacuare a apei in planul cladirii, iar altii vor alege sa calculeze din exteriorul zidului, ceea ce inseamna ca suprafata obtinuta nu este cea utilizata.

Zona de parcare – Parcarile necesita intretinere (asfalt sau beton), iar unii proprietari incearca sa-i faca pe chiriasi sa plateasca pentru asta. Reparatiile si intretinerea ar trebui sa fie responsabilitatea proprietarului, deoarece reprezinta o cheltuiala pe termen lung si face parte din calculele viitoare ale valorii proprietatii. La ce foloseste parcarea? Cine o va folosi cel mai mult? Daca este nevoie ca in parcare sa intre masini mari, fiecare persoana trebuie sa se asigure ca are suficient spatiu in sensul acesta.

Locatie – este important ca locatia aleasa sa fie intr-o zona in care este permis accesul camioanelor mari, de exemplu. Daca aprovizionarea se va face cu trenul, atunci depozitul trebuie sa fie in apropierea caii ferate, iar lista poate continua.

Tinand cont de toate aceste aspecte, este mult mai usor sa fie gasit spatiul industrial potrivit pentru o anumita afacere. De asemenea, recomandarea specialistilor este aceea de a gasi mai multe spatii de vazut si de a-l alege pe cel mai bun, in urma cantaririi atente a tuturor aspectelor importante.

Un spatiu industrial care deserveste toate necesitatile si activitatile unei afaceri va fi pastrat pentru foarte mult timp si, de aceea, aceasta decizie trebuie sa fie luata in cel mai responsabil mod posibil.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!