Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum se păstrează produsele în lăzile congelatoare pentru a fi sigure apoi de consum

În industria HoReCa, unde alimentele de înaltă calitate sunt esențiale pentru succesul afacerii, gestionarea eficientă a lăzilor congelatoare este importantă pentru menținerea prospețimii și siguranței alimentelor. 

Vrem acum să vă prezentăm câteva practici și strategii specifice, adaptate nevoilor HoReCa, pentru a asigura păstrarea optimă a produselor în lăzile congelatoare.

  • Organizarea și etichetarea eficientă

În mediul HoReCa, unde volumul de stocuri poate fi mare și diversitatea de produse este extinsă, organizarea și etichetarea eficientă sunt esențiale. Implementați un sistem de codificare sau folosiți tehnologii de scanare pentru a urmări inventarul și pentru a facilita gestionarea stocurilor. 

Etichetele ar trebui să includă nu doar data congelării, ci și detaliile despre produs, cum ar fi ingredientele și alergenii pentru o eficiență sporită în servirea clienților.

  • Temperatura corectă în lăzile congelatoare

Într-un mediu HoReCa, unde volumul de deschideri al lăzilor congelatoare este mai mare, este crucial să se mențină o temperatură constantă și sigură. Verificați sistematic termostatele și instalați sisteme de monitorizare a temperaturii pentru a detecta orice abatere neașteptată. 

Temperatura optimă pentru lăzi congelatoare ar trebui să fie de -18 grade Celsius sau mai scăzută pentru a asigura păstrarea sigură a alimentelor.

  • Ambalarea profesională a produselor

Într-un mediu HoReCa, unde accesul la alimente trebuie să fie rapid și eficient, ambalarea adecvată a produselor este vitală. Utilizați ambalaje rezistente, etanșe și ușor de manevrat. Pentru carnea proaspătă și alte produse perisabile, folosiți ambalaje de calitate alimentară care să prevină pierderea de umiditate și contactul cu aerul. 

Ambalarea în porții individuale poate facilita procesul de servire și minimizează riscul de contaminare în timpul manipulării.

  • Gestionarea gheții și înghețului

În mediul HoReCa, eficiența energetică și menținerea condițiilor optime pentru alimente sunt priorități. Evitați acumularea excesivă de gheață, deoarece aceasta poate afecta performanța congelatorului și crește consumul de energie. 

Programați sesiuni regulate de dezghețare și curățare, iar în cazul echipamentelor avansate, luați în considerare tehnologii anti-gheață pentru a minimiza intervențiile umane și a asigura funcționarea continuă.

  • Rotirea rapidă a stocurilor

Într-un mediu HoReCa, unde varietatea meniului și consumul sunt dinamice, rotirea rapidă a stocurilor este esențială. Organizați lăzile congelatoare astfel încât produsele mai vechi să fie plasate în zone accesibile pentru a fi utilizate prima dată. 

Un sistem eficient de gestionare a stocurilor va ajuta la identificarea produselor apropiate de data limită și la planificarea meniului în consecință.

În concluzie, în mediul HoReCa, păstrarea sigură a produselor în lăzile congelatoare necesită strategii adaptate. Organizarea și etichetarea eficientă, menținerea riguroasă a temperaturii, ambalarea profesională, gestionarea eficientă a gheții și rotirea rapidă a stocurilor sunt practici cheie pentru a asigura calitatea alimentelor și pentru a satisface standardele ridicate ale industriei HoReCa. 

Dacă vă gândiți să vă dotați afacerea cu noi echipamente și căutați un furnizor de încredere, cu produse calitative și variate, consultați site-ul celor de la TC Romania Crown Cool și luați legătura cu specialiștii.