Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De ce ar trebui sa mergi in Seychelles macar o data in viata?

Desi se afla si in Oceanul Indian, Seychelles nu au nicio legatura cu celelalte insule din jur, precum Madagascar sau Sri Lanka. La diferenta cromatica a steagului sau, punctat cu cinci culori diferite in comparatie cu bitonul malgas sau tricolorul din Sri Lanka, se adauga apropierea mai mare de Ecuator. Aceasta caracteristica geografica este cea care garanteaza vreme buna la excursiile care au loc intre lunile octombrie si mai, fiind in acest anotimp cand vanturile sunt mai umede si este mai cald; in timp ce in ianuarie si decembrie ploaia este mai probabila.

Acest arhipelag indian este format din insule exterioare (cu acces mai complicat si medii salbatice) si insule interioare (locuite si mult mai usor de vizitat). In acest din urma caz, este inclusa Mahé, terenul in care se afla capitala si cel mai populat oras al tarii (Victoria), precum si aeroportul unde va ateriza avionul care te va duce in aceasta tara atunci cand vei cumpara un charter Seychelles

Cand vizitezi aceasta insula frumoasa, iti vei da seama ca majoritatea oamenilor din Mahé sunt de origine creola franceza, desi descendente indiene sau africane supravietuiesc si in unele familii. Acest amestec de culturi face ca Seychelles sa ofere o gama larga de oferte gastronomice puternic influentate de diversele sale origini, iar printre mancarurile sale cele mai tipice, retetele bazate pe carne, legume si orez nu pot fi uitate. Daca aceasta este prima ta excursie in acest arhipelag magnific, poti cere oferta personalizata si apoi, nu ezita sa te bucuri din plin de aceasta calatorie in Seychelles.

Seychelles: Praslin si La Digue… precum si Mahé

In ciuda faptului ca insula principala a Seychelles este Mahé, merita sa treci pe langa alte doua insule importante ale arhipelagului. Deplasarea intre insule nu este deloc complicata pentru ca tot ce trebuie sa faci este sa iei o barca pentru a ajunge acolo. Daca doresti sa cunosti insulele „exterioare”, va trebui sa te imbarci intr-un avion pentru a ajunge la tarmurile sale, deoarece distanta este mai mare.

Seychelles: un mic colt de paradis pierdut

In cazul insulei Praslin, cel mai recunoscut loc de pe teritoriul sau este, pe langa hotelurile de lux pe care le gazduieste, si rezervatia naturala Vallée de Mai. Aceasta jungla naturala, declarata Patrimoniu Mondial, este o padure preistorica in care palmierii care produc fructele endemice din Seychelles sunt o constanta: doar aici gasesti seminte gigantice care cantaresc pana la 20 de kilograme cunoscute sub numele de „nuci de cocos de mare”.

La Digue este o alta insula de vizitat in timpul sederii in Seychelles. Recunoscuta pentru ca este un cadru aproape fantastic in care formatiunile stancoase coexista in perfecta armonie cu apele cristaline ale Oceanului Indian, a patra insula locuita ca marime din tara (cu 10 kilometri patrati de suprafata) este o destinatie ideala pentru cei care vor sa uite poluarea vehiculelor: extensia sa este atat de usor de gestionat incat masina este putin folosita si toate calatoriile se fac cu bicicleta sau pe spatele unui magar.