Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De ce să folosești produse de igienă intimă din ingrediente hipoalergenice

Zona intimă este extrem de sensibilă încât până și transpirația sau umezeala pot duce la acumularea bacteriilor și apariția infecțiilor. Menținerea unei igiene intime sănătoase nu numai că promovează sănătatea generală, ci și sporește încrederea și confortul.

Scopul produselor de igienă intimă este să-ți mențină pielea curată și uscată, astfel încât să prevină crearea unor dezechilibre. Însă unele produse, prin ingredientele pe care le conțin, agresează flora vaginală și chiar favorizează dezvoltarea agenților patogeni.

De ce să alegi produse de îngrijire menstruală hipoalergenice?

Multe femei se confruntă frecvent cu apariția iritațiilor și a mâncărimilor în zona intimă după folosirea produselor de îngrijire menstruală. Asta pentru că produsele respective conțin substanțe chimice toxice pentru zona intimă și provoacă dezechilibre ce duc la alergii, mâncărimi, miros deranjant și alte simptome la fel de neplăcute. Printre ingredientele-problemă ale acestor produse se numără: clor, fibre sintetice, conservanti, plastic, parfum cu parabeni, dioxină, etc.

Eticheta de ”hipoalergenic” indică faptul că produsele respective au fost special create pentru a minimiza riscul de alergii, în timp ce îți oferă tot confortul în zilele de menstruație. Așa cum sunt absorbantele Enroush, făcute din bumbac 100% organic certificat GOTS, fără nimic ce ar putea dezechilibra flora vaginală. Super absorbante pentru menstruații fără scurgeri, și în același timp hipoalergenice, cu pH neutru.

Atenție la produsele de îngrijire care intră în contact cu pielea ta!

Schimbările hormonale în fiecare etapă din viața unei femei au ca rezultat o microfloră vaginală alcătuită din până la peste 200 de specii de bacterii, dintre care mai mult de 120 de specii sunt lactobacili (așa-numitele bacterii bune care creează o barieră împotriva infecțiilor și mențin sănătatea vaginală). Acești lactobacili creează un mediu ușor acid la nivelul vaginului, de regulă cu un pH între 3.5 și 4.2.

Când acest pH se modifică, înseamnă că a intervenit un dezechilibru în urma căruia numărul lactobacililor este depășit de alte specii de bacterii, iar corpul devine vulnerabil în fața infecțiilor bacteriene/fungice.

Prin urmare, este foarte important ca produsele care intră în contact cu zona intimă să nu modifice pH-ul natural, ci să-i susțină valoarea naturală. Aceasta este și promisiunea gamei de produse de igiena intima Enroush.

Împreună cu medicii ginecologi și dermatologi, Enroush a formulat un gel intim cu 95% ingrediente naturale, fără parabeni, sulfați, parfumuri sau alergeni. Cu pH neutru, efect antibacterian și antiseptic, acesta curăță și hrănește pielea, asigurând totodată imunitatea pielii și protejând echilibrul intim cu o eficiență de 87% împotriva infecțiilor cu Candida albicans.

Creat de femei din grijă pentru femei, Enroush este un brand de produse organice care aduce îngrijirea intimă doar cu ingrediente pure mai aproape de femeile din România.