Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Diferenta intre aparatele dentare Invisalign si Spark

Probabil ai vazut deja o multime de reclame pentru Invisalign® si ai inteles ca gutierele sunt o modalitate excelenta de a-ti indrepta dintii fara bataia de cap a aparatelor dentare traditionale. Dar stiai ca acum exista o a doua optiune atunci cand vine vorba de gutiere invizibile? Aceasta optiune este reprezentata de aparat dentar Spark.

Atat Invisalign, cat si Spark folosesc o serie de gutiere transparente pentru a muta incet dintii in locatiile lor ideale si fiecare foloseste tehnologia 3D pentru a crea seturi de gutiere care sunt perfect calibrate pentru a obtine miscarea dintilor prin utilizarea unei presiuni blande si constante. Deci care este diferenta?

Invisalign

Invisalign a primit aprobarea FDA in 1998, fiind pionierul gutierelor transparente. Dr. Chapman  a fost unul dintre primii care au adoptat tehnologia si au inceput sa foloseasca Invisalign pentru a-si ajuta pacientii sa obtina zambete increzatoare si sanatoase, de indata ce acestea au fost disponibile in 1998. Pana in 2000, 75% dintre medicii ortodonti au fost instruiti pe sistemul Invisalign.

Invisalign foloseste un material transparent patentat numit SmartTrack pentru a crea gutierele transparente. Materialul poate parea subtire si fragil, dar nu este. 

Spark 

Spark este urmatoarea generatie de gutiere. In timp ce Invisalign are gutiere transparente, Spark vine cu gutiere si mai transparente – practic invizibile. Spark foloseste material TruGen™, despre care studiile arata ca creeaza gutiere care sunt mai durabile, mai confortabile si mai rezistente la pete. De asemenea, au un contact mai bun cu dintii, ceea ce asigura o echilibrare corecta a fortelor dispuse pe dinti. 

La fel ca si in cazul Invisalign, Spark foloseste tehnologia de ultima ora, 3D si imagistica computerizata pentru a crea gutierele, dar fac eforturi suplimentare cu margini taiate manual si lustruite pentru a oferi cel mai inalt nivel de confort. Acest lucru ajuta la prevenirea iritatiei pe interiorul buzelor si pe gingii – un mare plus pentru pacienti.

In timp ce atat Invisalign, cat si Spark ofera gutiere transparente care misca usor dintii, o diferenta majora nu este adesea mentionata – certificarea aplicarii. Ce inseamna asta? Atat stomatologii, cat si ortodontii pot urma un curs de weekend pentru a obtine certificarea pentru utilizarea sistemului Invisalign. Spark Aligners pot fi oferite numai de ortodonti. Creatorii Spark au incredere doar in ortodonti pentru a executa tratamentul impecabil, deoarece stiu ca ortodontii inteleg complexitatile modului in care se misca dintii.