Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Este posibil să am o dantură nouă în 24 de ore?

Sistemul “Fast & Fixed” a revoluționat lumea stomatologiei, oferind pacienților posibilitatea de a obține o dantură nouă într-un timp incredibil de scurt. Dacă te-ai întrebat vreodată dacă este posibil să ai dinți ficși în 24 de ore, răspunsul ar putea fi afirmativ, datorită acestui sistem inovator. 

În continuare vom vorbi despre ce înseamnă “Fast & Fixed”, cum funcționează și cine ar putea beneficia de această tehnologie de vârf.

Ce este “Fast & Fixed”?

“Fast & Fixed” este un sistem de implanturi dentare rapid care permite pacienților să obțină o dantură completă sau parțială fixată ferm în cavitatea bucală, într-un interval de timp foarte scurt, adesea în doar 24 de ore. 

Acest sistem se bazează pe utilizarea implanturilor dentare și a tehnicilor chirurgicale avansate pentru a înlocui dinții lipsă sau deteriorați, oferind pacientului o funcționalitate și un aspect natural.

Cum Funcționează “Fast & Fixed”?

Procedura “Fast & Fixed” implică următorii pași cheie:

  • Evaluare și planificare: Primul pas este evaluarea stării dentare a pacientului și planificarea tratamentului. Dentistul va determina câți dinți trebuie înlocuiți, starea osului maxilarului și va stabili planul de tratament personalizat.
  • Implantarea rapidă: Sistemul “Fast & Fixed” implică implantarea rapidă a implanturilor dentare. Tehnici avansate permit dentistului să plaseze implanturile în osul maxilarului sau mandibulei într-un timp foarte scurt. Această etapă poate necesita intervenția chirurgicală pentru a crea o bază solidă pentru noii dinți.
  • Atașarea coroanelor sau protezelor: După ce implanturile sunt stabilizate, dentistul va atașa coroane sau proteze dentare fixate ferm pe acestea. Acestea sunt realizate în prealabil pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea dinților naturali ai pacientului.
  • Ajustări și evaluări ulterioare: După finalizarea procedurii, pacientul va trece printr-o perioadă de ajustare și evaluare pentru a se asigura că dantura este confortabilă și funcțională. Orice ajustări necesare sunt făcute pentru a asigura succesul pe termen lung al tratamentului.

Cine Ar Putea Beneficia de “Fast & Fixed”?

Sistemul “Fast & Fixed” poate fi o opțiune excelentă pentru următoarele categorii de pacienți:

  • Persoanele cu dinți lipsă: Dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, “Fast & Fixed” poate fi o soluție rapidă și eficientă pentru a obține o dantură completă sau parțială.
  • Pacienții care doresc o îmbunătățire rapidă a aspectului: Dacă dorești o dantură mai estetică într-un timp scurt, acest sistem poate satisface această nevoie.
  • Cei cu os maxilar sau mandibular sănătos: Pentru a beneficia de “Fast & Fixed”, este necesară o cantitate adecvată de os în maxilarul sau mandibula pacientului. Cu toate acestea, tehnologiile moderne pot adesea rezolva deficiențele osoase.

Concluzie

Sistemul “Fast & Fixed” a deschis uși noi în domeniul stomatologiei, oferind pacienților posibilitatea de a avea o dantură nouă și funcțională într-un timp incredibil de scurt. Cu o evaluare adecvată și planificare, această tehnologie poate fi o soluție viabilă pentru cei care doresc să își îmbunătățească dantura într-un timp record. 

Cu toate acestea, este important să consulți întotdeauna un dentist profesionist pentru a determina dacă “Fast & Fixed” este cea mai bună opțiune pentru tine, având în vedere starea ta dentară specifică și obiectivele tale.