Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Estetica dentară, soluţii pentru un zâmbet strălucitor

Estetica dentară, soluţii pentru un zâmbet strălucitor

Sănătatea cavităţii orale este hotărâtoare pentru o stare generală bună şi echilibrată. De la calitatea şi aspectul dentiţiei, până la starea gingiilor, de la postura dinţilor, până la sănătatea oaselor maxilo-faciale, toate sunt elemente extrem de importante, care converg către o bună funcţionare orală şi digestivă. O dantură sănătoasă ar trebui să însemne şi o dantură frumoasă şi un zâmbet strălucitor, soluţiile propuse de medicii stomatologi în acest sens, fiind multiple, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tuturor pacienţilor.

Atunci când ne dorim un zâmbet frumos, ne ducem cu gândul la aspectul estetic, astfel că şi ramura denumită estetica dentara include un cumul de servicii stomatologice care au drept scop aspectul plăcut al danturii. Procedurile şi tratamentele specifice esteticii dentare sunt complementare serviciilor stomatologice, vizând obţinerea unei danturi funcţionale, sănătoase, corect poziţionate, dar şi strălucitoare şi frumoase.

Estetica dentară poate cuprinde proceduri specifice implantologiei, ortodonţiei sau proteticii, incluzând o serie de tratamente medicale diverse. Din rândul serviciilor de estetică dentară pot fi amintite proceduri precum obturaţiile coronare, incrustaţiile, implanturile dentare, alinierea dinţilor, remodelarea gingiilor sau albirea dentară profesională.

Estetica dentară are rolul de a cumula o serie de proceduri medicale şi estetice, rolul principal fiind acela de a pune la dispoziţia pacientului acele tratamente care vor remedia afecțiunile medicale, dar care îi vor reda şi frumuseţea şi strălucirea zâmbetului. Astfel, având o dantură sănătoasă, pacientul se va bucura şi de un zâmbet plăcut, un aspect care va contribui la creşterea stimei şi încrederii în sine.

Implantologia, procedura medicală specifică esteticii dentare

Pierderea unui dinte atrage după sine modificări la nivelul cavităţii orale, atât din punct de vedere funcţional, cât şi estetic. Un implant dentar devine astfel instrumentul cel mai eficient cu ajutorul căruia estetica dentară poate interveni asupra disfuncţionalităţilor manifestate la nivel bucal. Este acea procedură medicală non-invazivă, care va ajuta pacientul să se bucure din nou de un dinte puternic, perfect aliniat, durabil şi funcţional. Implantul dentar este reprezentat de o proteză realizată din titan, care va lua locul rădăcinii naturale distruse, fără a fi necesară intervenţia asupra dinţilor învecinaţi, în cazul în care aceştia există. Rădăcina din titan devine suportul rezistent şi durabil pe care se instalează capsula din porţelan, răspunzătoare de aspectul estetic transferat întregii danturi.

Beneficiile oferite de implanturile dentare

Pierderea unuia sau a mai multor dinţi atrage după sine disfuncţionalităţi la nivel bucal şi digestiv, dar şi modificări la nivel estetic. Din acest motiv, estetica dentară acordă o foarte mare importanţă găsirii celor mai eficiente soluţii de înlocuire a dintelui deteriorat, implantul dentar reprezentând astăzi cea mai benefică şi profitabilă alternativă. În primul rând, implantul dentar reprezintă o investiţie, deoarece are o durată foarte lungă de viaţă şi contribuie semnificativ la îmbunătăţirea stării generale fizice şi psihice. Funcţional, un implant dentar ne va ajuta să avem o ocluzie corectă, să ne menţinem sănătatea orală, în acelaşi timp oferindu-ne şansa de a ne recăpăta un zâmbet plăcut şi luminos.