Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Evoluția sloturilor: De la aparate uriașe la jocuri digitale în mediul online

Sloturile moderne pe care le vedem în zilele noastre sunt rezultatul a peste 130 de ani de evoluție. Primul aparat mecanic de tip slot a fost creat în 1887, în timp ce primul slot machine care făcea plățile automat a fost creat în 1891.

În primă  fază, aparatele de acest gen erau amplasate în special în baruri. Oamenii veneau să se distreze, iar această activitate era o modalitate de a face ieșirea și mai plăcută. Premiile erau mai degrabă simbolice: produse din meniul barului sau gumă de mestecat. Distracția era însă mare, iar aceste aparate au împânzit barurile din America.

1907 este un an care reprezintă o altă bornă în istoria sloturilor. Atunci a fost creat primul aparat de tip slot machine cu simbolul BAR, pe care îl regăsim și în prezent în o mulțime de jocuri clasice. Tot ca parte a evoluției sloturilor datează un eveniment petrecut în 1964, când a fost creat primul joc mecanic electronic. Sloturile cu manetă au fost astfel detronate, iar oamenii erau captivați că pot învârti rolele doar prin simpla apăsare a unui buton.

Sloturile video au fost create în anii ’70, într-o perioadă în care tehnologia a avansat în numeroase domenii. Mai exact, în anul 1976 a fost creat primul slot video ce se folosea de un televizor de la Sony de 19 inch. Inaugurarea a avut loc în hotelul Hilton din Las Vegas și toată lumea și-a dat seama că acesta este viitorul. Modulul grafic era net îmbunătățit, ceea ce făcea ca experiența utilizatorilor să fie mult mai bună.

Cazinourile online au revoluționat domeniul

După anul 1995 au apărut primele sloturi în cazinourile online. A fost o altă mutare revoluționară, care a adus jocurile mai aproape de oameni din toate colțurile lumii. În prezent, varietatea este cu adevărat impresionantă și sunt jocuri disponibile cu tematică diversă, de la mitologia Greciei Antice până la sloturi cu animale sau cu fructe.

De la an la an, industria de jocuri de noroc a îmbrățișat dezvoltările tehnologice pe care le-a implementat în așa fel încât utilizatorii să aibă cea mai bună experiență. Au fost introduse funcții speciale, jackpot-uri, iar adrenalina a atins cote ridicate. În același timp, nu au fost ignorate nici măsurile de securitate și cele care contribuie la promovarea jocului responsabil.

Și după ce vânzarea smartphone-urilor a crescut considerabil, iar Internetul pe mobil a devenit ceva obișnuit, cazinourile online și-au creat și aplicații și site-uri, în așa fel încât utilizatorii să se poată distra oricând doresc și de oriunde. În clipa de față, sloturile sunt cele mai populare jocuri din oferta cazinourilor, atât în țara noastră cât și la nivel mondial. 

Desigur, în mediul online din țara noastră utilizatorii se pot bucura de o ofertă completă. Folosind același cont, ei pot încerca și mese de ruletă și blackjack cu dealer live, care vorbește inclusiv limba română. Totul în așa fel încât experiența să fie de excepție. Ba mai mult, cu același cont pot miza și la pariuri sportive.

Ce rezervă viitorul?

Deși pare că am atins apogeul în istoria sloturilor, viitorul se anunță la fel de promițător pentru cei pasionați de aceste jocuri online. Asta deoarece companiile din domeniu investesc sume considerabile în așa fel încât să implementeze cele mai noi tehnologii pe baza de realitate augmentată și inteligență artificială. Mai mult, în anii următori este de așteptat să vedem și sloturi bazate pe tehnologie VR.

Sursa foto canva.com