Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Există fast-food sănătos? Ce avantaje aduc alimentele fast food consumatorilor?

Într-o societate modernă în care toată lumea mănâncă pe fugă, munceşte mult şi în care tentaţiile culinare de tip fast-food apar la tot pasul, mâncarea de tip fast-food a devenit o obişnuinţă atât pentru adulţii care nu mai au timp să gătească, cât şi pentru copiii care adora acest gust şi îşi iau adesea pentru pachetul din pauza de la şcoală un burger şi cartofi prăjiţi.

Vânzarea de alimente de tip fast-food a cunoscut o evoluţie impresionantă în ultimii ani, fiind produse alimentare bogate în proteine, considerate a fi bombe calorice ce abundă în grăsimi nesaturate. Adevărul este că, există şi locaţii  precum Grill Burger unde se pune accent pe folosirea ingredientelor sănătoase, naturale, proaspete, bogate în vitamine care chiar sunt indicate pentru consum.

Ce produse fast food sunt în topul preferinţelor românilor?

Cele mai des consumate produse fast food sunt, cu siguranţă, burgerii şi cartofii prăjiţi. Burgerii, împreună cu shaorma şi pizza sunt încadrate în tipul de hrană junk food, însă consumatorii pot fi cu adevărat induşi în eroare de acest termen pentru că nu toate aceste preparate sunt dăunătoare pentru sănătate. Un burger preparat din ingrediente de calitate, din carne de vită slabă sau de curcan, spre exemplu, alături de legume proaspete şi de sosuri fără E-uri adăugate, nu poate fi considerat junk food.

Conţinutul bogat în calorii a unui astfel de burger îl face potrivit pentru a fi servit la prânz sau la o gustare mai bogată, urmată de o cină foarte uşoară. Alimentele fast-food sunt, adesea, cele care înlocuiesc mesele principale, nu le completează, de aceea nu există un risc foarte ridicat de a dezvolta obezitate. Gustul lor bun şi valoarea nutritivă determina cei mai mulţi consumatori să facă această alegere din dorinţa de a mânca bine fără a depune efort în bucătărie.

Recomandări ce au ca scop evitarea pericolelor induse de excesul consumului de produse fast food

Pentru a evita excesul de mâncare de tip fast-food, este indicat să se respecte următoarele recomandări:

·  consumatorii să aleagă cu multă atenţie restaurantul fast-food la care mănâncă. Unele oferă mese mai sănătoase decât altele. Grill Burger este un exemplu bun în acest sens;

·  consumatorii să evite produsele foarte prăjite în ulei şi care au multe sosuri, maioneza sau produsele gratinate pentru că sunt bogate în grăsimi săturate şi au un conţinut ridicat în sodiu;

·  consumatorii să evite completarea meniului burger cu un suc carbogazos. Este indicat să aleagă apă plată, în locul acestor bombe calorice;

·  consumatorii să aleagă salate lângă burger sau cartofi copţi, în niciun caz cartofi prajiti;

·  consumatorii să comande meniuri cât mai mici, cu porţii cât mai mici;

·  consumatorii să evite să completeze produsele cu sare sau cu alte condimente.

Produsele fast-food sunt avantajoase din punct de vedere al economiei de timp şi de efort depuse, fiind ieftine, delicioase, îmbietoare, şi cu puţin noroc, consumatorii le pot găsi şi sănătoase. Nu toată mâncarea fast-food are grăsimi săturate, glucide şi multă sare, ci sunt şi produse sănătoase din ingrediente proaspete.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu