Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Implantul dentar: funcţionalitate, sănătate şi un zâmbet frumos

De sănătatea cavităţii orale depinde sănătatea şi echilibrul întregului nostru organism, iar de aspectul zâmbetului depinde încrederea în sine. Cele două noţiuni se află într-o corelare perfectă, o dantură completă şi funcţională, însemnând un zâmbet strălucitor şi frumos. Menţinerea funcţionalităţii şi aspectului dentiţiei presupune o îngrijire orală corectă şi constantă, precum şi controale stomatologice periodice şi intervenţii medicale de calitate.

Când apelăm la implantul dentar?

De-a lungul vieţii ne putem confrunta cu o serie de contexte care pot conduce la producerea edentaţiei, respectiv pierderea unuia sau a mai multor dinţi. Parcurgerea unor situații medicale care au presupus tratamente severe, lovirile, îngrijirea incorectă şi nepotrivită a cavităţii orale, lipsa controalelor stomatologice, intervenţia tardivă asupra unui dinte cariat sau lovit, toate pot fi contexte care conduc la distrugerea iremediabilă a dinţilor. Există o serie de proceduri prin care se poate acţiona în vederea restabilirii funcţionalităţii dentare, însă a apela la un implant dentar Craiova se va dovedi cea mai eficientă, atât ca modalitate de execuţie, cât şi ca durabilitate şi aspect.

De ce apelăm la implantologie?

Lipsa unuia sau a mai multor dinţi va conduce în timp la apariţia complicaţiilor. Pe lângă modificările care vor surveni la nivel estetic, expresia facială suferind modificări în cazul lipsei danturii, o dantură incompletă sau puternic distrusă va genera mari dezechilibre la nivel digestiv, masticaţia producându-se incorect. Tot un dinte distrus va prezenta un factor de risc pentru sănătatea gingiilor şi a osului maxilar, în acelaşi timp acţionând negativ asupra poziţionării dinţilor învecinaţi.

Implantologia îşi propune şi efectuează implantarea în locul rădăcinii dintelui distrus, a unei rădăcini din titan, baza viitorului dinte realizat din ceramică. Este o procedură medicală extrem de sigură, durabilă, accesibilă la orice vârstă. Optând pentru un implant dentar, dantura îşi va redobândi funcţionalitatea, în acelaşi timp zâmbetul recăpătându-şi aspectul plăcut.

Rolul ortodonţiei în sănătatea orală

Ortodonţia reprezintă acea ramură a medicinei stomatologice care diagnostichează anomaliile dento-maxilare şi care are rolul de a stabili măsurile de intervenţie necesare în vederea acţionării la timp asupra disfuncţionalităţilor depistate. Chiar dacă cei mici sunt pacienţii preponderenţi în cabinetul de ortodontie Craiova, serviciile de ortodonţie sunt adresate tuturor, modificările asupra dentiţiei putându-se aplica la orice vârstă.

Când este necesar un control ortodontic ?

Motivele pentru care vom stabili o programare la cabinetul de ortodonţie sunt multiple. Cel mai adesea însă, o postură incorectă şi vicioasă a dinţilor va fi cauza principală care va impune intervenţia şi tratamentul ortodontic personalizat. O postură incorectă a dentiţiei implică ocluzia vicioasă, astfel că masticaţia şi pronunţia sunetelor se vor produce deficitar.

Acestea sunt contexte care afectează echilibrul general, atât în cazul celor mici, cât şi al adulţilor. O postură aglomerată a dinţilor generează apariţia cariilor, igiena orală neputându-se efectua complet. În majoritatea cazurilor, intervenţia asupra anomaliilor dento-maxilare se face prin aplicarea unui aparat dentar, alegerea celui mai potrivit model, fix, mobil, metalic, safir sau de contenţie, făcându-se împreună cu medicul ortodont şi ţinându-se cont de contextul pacientului.