Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In ce camere pot fi amplasate candelabre?

Candelabrele sunt niste corpuri de iluminat foarte spectaculoase, unele modele fiind asemanate cu cele care existau in salile de bal la care participau printi si printese. Adica, acestea sunt elemente care pot transpune oamenii in filele unui basm. 

De aceea, unii dintre cei mai nostalgici, copilarosi sau extravaganti oameni aleg astfel de corpuri de iluminat pentru propria locuinta. Din fericire, insa, pe piata exista si modele mai simple, care sa poata fi integrate cu succes in aproape orice casa. Astfel ca, langa modelele clasice de candelabre se gasesc o multime de modele moderne, care sunt potrivite perioadei actuale. 

Candelabre pentru livinguri moderne? 

Se intampla adesea ca oamenii sa faca o confuzie intre candelabre si lustre, din cauza unor asemanari care exista intre acestea. Pentru a le putea diferentia, este de mentionat faptul ca lustrele pot avea brate, dar si alte forme, pe cand un candelabru isi pastreaza forma de la care a pornit initial istoria acestui corp de iluminat, adica de suport pentru lumanari care este atarnat de tavan. 

De-a lungul timpului, modelele si stilurile in care arata candelabrele s-au schimbat destul de mult. Totusi, unele dintre cele mai spectaculoase sunt cele mari, impunatoare, cu cristale, care atrag privirea de la primul pas facut in incaperea in care se afla. 

Din acest motiv, unii oameni aleg sa isi puna un candelabru in propriul living. In acest caz, insa, candelabrul trebuie sa fie adaptat la dimensiunile camerei si chiar designului acesteia. Un candelabru cu accesorii florale sau cu cristale, in culori calde cum ar fi auriu sau crem, ori chiar unul alb, poate fi potrivit si intr-un living modern.

Cum adesea, zona de dining este integrat intr-un living spatios, deasupra mesei va arata foarte bine si spectaculos un astfel de candelabru, acesta contribuind la crearea unei atmosfere placute, oferind totodat si stil si eleganta. 

In ce alte zone dintr-o locuinta mai pot fi montate candelabre? 

Exista modele de candelabre mai simple, care sunt foarte potrivite pentru un dormitor, mai ales daca acesta este decorat intr-un stil romantic sau vintage. 

De asemenea, un candelabru poate fi amplasat si intr-o bucatarie mare, un model potrivit fiind realizat din lemn sau fier forjat, care sunt specifice unui stil rustic. Chiar si casa scarii poate fi luminata cu un astfel de corp de iluminat, existand modele spectaculoase pentru aceasta zona. Exista o conditie in acest caz, casa scarii trebuie sa fie una spatioasa, specifica unei locuinte foarte mari. 

Cei mai extravaganti pot alege sa isi puna un candelabru chiar si in baie, existand cateva design-uri de interior care sunt astfel amenajate. Dar foarte putine sunt persoanele care indraznesc sa adopte un astfel de stil. 

In final, trebuie adagat ca modelele de candelabre sunt, si ele, destul de diverse, de la cele cu brate, pana la cele cu cercuri sau pendule ori in forma de roata. Tocmai de aceea candelabrele pot fi amplasate in mai multe zone dintr-o locuinta. 

Acestea sunt un obiect util, dar mai ales decorativ, care ofera un aer elegant si stilat.