Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In ce situatii se dovedeste eficienta liposuctia? 

Contrar credintelor majoritatii, liposuctia nu este o interventie prin care se poate slabi, ci o procedura chirurgicala folosita pentru indepartarea grasimii localizate in anumite regiuni ale corpului si care nu poate fi eliminata prin alte metode. 

De aceea, procedura de liposuctie poate fi efectuata in mai multe zone ale corpului, desi cea mai cunoscuta este liposuctia abdominala. La fel de eficienta sa va dovedi liposuctia si pentru alte zone, cum ar fi coapse, solduri, fese, brate sau gat. 

Altfel spus, liposuctia este o metoda de remodelare corporala, care consta in eliminarea surplusului de grasime prin aspiratie. 

Cum se desfasoara procedura de liposuctie? 

Procedura de realizare a liposuctiei este una relativ simpla, dar care presupune multa indemanare din partea medicului estetician. Aceasta consta in inserarea unei canule – un tub din otel inoxidabil – printr-o incizie mica si miscarea acesteia inainte si inapoi pentru a disloca si aspira grasimea. 

Pentru dislocarea celulelor adipoase se pot folosi mai multe metode si tehnologii, de la cea clasica, ce foloseste un amestec de apa sterila, anestezic local si epinefrina, pana la liposuctia realizata cu laser sau cu ultrasunete. Modalitatea de desfasurare a procedurii se alege impreuna cu medicul chirurg estetician, care stie care este cea mai potrivita nevoilor si asteptarilor pacientului. 

De asemenea, aceasta procedura de remodelare corporala poate fi efectuata atat sub anestezie locala, cat si dupa anestezie totala, in functie de dorintele pacientului si de suprafata asupra careia se actioneaza. 

Cand se recomanda liposuctia? 

De obicei, liposuctia este potrivita pentru indepartarea grasimii localizate, care nu poate fi eliminata prin intermediul dietei sau exercitiilor fizice. Exista insa si alte situatii in care aceasta procedura este chiar indicata, cum ar fi pentru tratarea unor tumori grase benigne (lipoame) sau a transpiratiei excesive din zona axilelor, in cazurile de marire anormala a tesutului mamar barbatesc. 

Eficienta interventiei este influentata si de obiceiurile si stilul de viata ale pacientului, deoarece acumularea in greutate va duce la reaparitia acestor depuneri de grasime, chiar si in alte zone ale corpului. De aceea, pentru a mentine efectele liposuctiei se recomanda adoptarea unui stil de viata sanatos.