Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Închirierea de spații industriale, un trend în continuă expansiune și în 2021

Activ Property Services are pentru antreprenori și în acest an pandemic o mulțime de spații cu potențial de utilizare divers (retail, birouri, industrial, rezidențial, hotelier, mixt etc.), ideale pentru dezvoltări imobiliare și investiții.

Creșterea muncii la domiciliu a redus cererea de spații necesare firmelor. Simplist, am putea crede că actuala piață imobiliară industrială din întreaga lume a înghețat. Nu este însă deloc așa. Nu există o formulă magică: spre exemplu, cererea de spații industriale de închiriat Cluj este direct legată de performanța economiei din acea regiune a țării. Spațiile oferite spre închiriere aici au numeroase utilitățile incluse, dotări și standarde de clasă A și B. Au platforme betonate, acces pentru TIR-uri, acces facil la drumurile naționale și la autostrada A3. 

Prețuri de  închiriere corecte pentru hale industriale 

Nu există niciun secret: un scenariu cu o paletă de oferte mai mare și un număr de cereri mai mic are ca rezultat scăderea prețurilor la chirii.

Astfel, scăderea nominală a prețului mediu închiriere al proprietăților industriale influențează scăderea prețului mediu în orașe și zonele limitrofe acestora. 

Tendințe în domeniul imobiliar industrial în 2021 

Unii experți prezic că începutul anului viitor va fi foarte asemănător cu 2020, adică cu o cerere în scădere de spații imobiliare.  Nu este și cazul unor zone în expansiune precum cele din Transilvania.

Pentru companiile care nu sunt în măsură (sau nu vor) să aibă o structură în proprietate, eventual chiar au nevoie de mai multe, o soluție poate fi închirierea pentru unele operațiuni de spații de dimensiuni medii într-o locație care are o structură rutieră bună și care nu este nici prea departe de centre urbane importante. Spre exemplu, acele firme care își desfășoară activitatea pe meleaguri oltenești, s-ar putea să caute în această perioadă o hală de închiriat Craiova. O pot găsi cu ajutorul echipei Activ Property Services! 

Închirierea versus cumpărarea de spații industriale atractive 

Se pare că obiceiul de a cumpăra online va trebui să rămână și după trecerea pandemiei de coronavirus. Datele actuale indică faptul că tendința de creștere a suprafeței închiriate în depozite de către companiile de comerț electronic observată în 2020 este încă prezentă. Numai în primele două luni ale anului, comerțul electronic a închiriat deja foarte multe depozite noi în multe zone din țară.

Nu e nimic uimitor în acest comportament de business. Pe măsură ce o companie se dezvoltă și crește, este firesc ca are nevoie să-și extindă și spațiul.

Luând în considerare aspecte precum economia în bugetul firmelor, caracterul practic și raportul cost-beneficiu la cumpărarea, construirea de la zero comparativ cu locațiunea unei clădiri industriale, închirierea este de obicei alternativa cea mai adoptată de agenții economici din diferite segmente de activitate.

În ciuda birocrației reduse în angajarea acestui tip de serviciu, este important să se asigure că spațiul industrial ales va satisface nevoile în chip optim. Astfel, compania va  economisi timp, energie și bani pentru investiții.

Succesul afacerii depinde în totalitate de efortul și dedicația profesioniștilor care alcătuiesc echipa. DIn acest motiv este necesar ca să se asigure un spațiul care oferă un mediu de lucru plăcut, oferind mai multă calitate vieții tuturor angajaților. Izolarea termică și acustică, serviciile complete, inclusiv serviciul frecvent de curenie sunt câțiva factori care contribuie la un spațiu de lucru productiv.

Activ Property Services stă la dispoziția celor interesați cu cele mai bune oferte de locații! Intră pe proprietati-industriale.ro chiar acum!

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!