Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jocuri de cazino care sunt mai vechi decât credeai

Jocurile de cazino au o istorie bogată și surprinzătoare. Multe cazinouri online oferă o gamă largă de jocuri, iar multe dintre aceste jocuri au o istorie mult mai lungă decât ai putea bănui. Așa că, în acest articol, vom porni într-o călătorie prin trecutul intrigant al unor jocuri de noroc consacrate. Îți vom dezvălui aspecte uimitoare despre modul în care s-au dezvoltat de-a lungul timpului. De la ruletă la cărțile de joc, vom descoperi că istoria cazinourilor păstrează în adâncuri numeroase povești captivante.

Ruleta 

Ruleta, unul dintre cele mai emblematice jocuri de cazino.  Are origini ce pot fi urmărite până în secolul al XVII-lea.  A apărut în 1655. A fost inventată de matematicianul francez Blaise Pascal. Dar, a fost adaptată pentru jocul de cazino în Franța la mijlocul secolului al XVIII-lea. Ruleta a călătorit în întreaga Europă și a ajuns în America în secolul al XIX-lea. Ruleta a  adus cu ea pasiunea și emoția jocului. Astăzi, ruleta rămâne un simbol al cazinourilor de lux și al norocului.

Blackjack 

Blackjack, un alt joc de cazino extrem de popular. Blackjack a avut un început modest în secolul al XVIII-lea în Franța. Atunci se numea  “Vingt-et-Un”. Jocul a devenit cu adevărat cunoscut în America în secolul al XIX-lea. Atunci a  a primit numele său actual, “Blackjack”. În timpul erei Prohibiției, blackjack a câștigat popularitate masivă. Blackjack este unul dintre cele mai iubite jocuri din lume. Poți să-l joci la turnee internaționale. 

Poker 

Pokerul, un joc care implică un amestec de noroc și abilități, are o istorie încâlcită și controversată. Originile pokerului pot fi urmărite în China antică. Jocul a fost numit “domino cards” și era unul popular. Cu toate acestea, pokerul modern s-a dezvoltat în secolul al XVII-lea în Europa. Iar, în America a ajuns la începutul secolului al XIX-lea odată cu coloniștii francezi. 

De-a lungul timpului, pokerul a evoluat. În secolul al XIX-lea  pokerul a devenit o parte integrală a culturii americane. Acest joc a fost jucat  în saloanele din Vestul Sălbatic.  Milioane de jucători din întreaga lume îl joacă și au posibilitatea de a participa la turnee de top. De exemplu, World Series of Poker.

Baccarat 

Baccarat a fost jocul preferat al aristocraților. Acesta  a apărut pentru prima dată în Italia în secolul al XV-lea sub numele de “baccara”. Jocul s-a răspândit rapid în Franța. Acolo a fost adoptat de nobilime și a primit numele său actual, “baccarat”. 

Pe parcursul secolelor, baccarat a fost un simbol al eleganței. În anul 1950, a câștigat popularitate în cazinourile din Nevada. Tot atunci,  a devenit un joc de bază în industria cazinourilor din Las Vegas. Chiar dacă a fost asociat adesea cu jucătorii de înaltă clasă, baccarat este acum disponibil în majoritatea cazinourilor.  Jocul este iubit de jucătorii din toate categoriile sociale.

Sloturile 

Sloturile, sau “păcănelele”, sunt poate cele mai recunoscute jocuri de cazino datorită aspectului lor colorat și a zgomotelor specifice. Originea sloturilor este surprinzător de veche. Primul dispozitiv mecanic de acest gen a fost creat în 1891 de către inventatorul american Charles Fey. Acesta a fost numit “Liberty Bell” și avea trei role cu simboluri precum cărți de joc și clopote. Sloturile au devenit rapid populare în cazinourile din America și au evoluat odată cu progresele tehnologice.

Craps 

Craps, un joc de zaruri extrem de popular, are o istorie strâns legată de Statele Unite. Se crede că a evoluat din jocuri de zaruri europene, dar a fost popularizat în America la începutul secolului al XIX-lea. Jocul a devenit rapid preferatul jucătorilor de pe coastele de est și de vest ale Americii. Cu timpul, regulile craps-ului s-au dezvoltat și au devenit mai complexe, dar emoția de a arunca zarurile și de a paria pe rezultat rămâne neschimbată. Astăzi, craps este un joc de cazino cu o bază de fani devotată și este oferit în majoritatea cazinourilor din întreaga lume.

Jocuri de cazino care își păstrează farmecul

Deși multe dintre jocurile de cazino populare astăzi au origini care pot fi urmărite în secolele trecute, ele își păstrează farmecul și atracția. Indiferent dacă te bucuri de emoția ruletei, de strategia blackjack-ului sau de entuziasmul craps-ului, istoria bogată a acestor jocuri adaugă o dimensiune specială experienței de cazino. Este uimitor să vezi cum aceste jocuri au evoluat de-a lungul timpului. Ele s-au adaptat la schimbările sociale și tehnologice. Aceste jocuri tradiționale sunt cele mai iubite și jucate în întreaga lume.