Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lucruri importante pe care un posesor de masina ar trebui sa le stie despre vehiculul sau

Avand in vedere cat de mult investesc anumite persoane in masini, s-ar putea spune ca relatia proprietarului cu masina sa este una foarte buna, insa in realitate, masinile trebuie sa fie si intelese. 

Nu toti proprietarii reusesc sa isi inteleaga propriile masini. Toate piesele, fluidele, liniile directoare de urmat si lucrurile care pot merge prost fac ca masinile si aterialele de reparatii sa para intimidante, dar nu trebuie sa fie. La RTT Distribution SRL pot fi gasite toate produsele necesare pentru o buna intretinere a vehiculului.

Anul, marca si modelul sunt importante

Primul lucru pe care un proprietar ar trebui sa il stie despre masina sa este anul in care a fost fabricata, marca masinii si modelul specific. Desi pare intuitiv, sunt foarte multi proprietari de masini care gresesc modelul sau nu stiu anul vehiculului. Adesea gresesc asupra anului sau modelului, ceea ce poate duce la erori mari. 

Lichidele, piesele si accesoriile pentru repararea si intretinerea masinii  sunt toate bazate pe anul, marca si modelul masinii, asa ca este esential sa se stie informatiile exacte. Designul, constructia si modelele de masini se pot schimba semnificativ intr-un an, precum si piesele necesare pentru masina.

Codul VIN al masinii

Numarul de identificare a vehiculului (VIN) este amprenta masinii. Este un numar din 17 cifre care identifica data de fabricatie a masinii, locul, marca, modelul, dimensiunea motorului etc. VIN ramane cu masina pe toata durata de viata. 

Acest numar nu trebuie memorat. Cel mai simplu mod de a-l gasi este coltul plansei de bord in locul in care aceasta se intalneste cu parbrizul. VIN-ul  este util atunci cand proprietarul discuta cu mecanici si companiile de asigurari. Se poate folosi VIN-ul pentru a cauta informatii atunci cand este cumparata o masina second hand sau sunt cautate piese.

Programul de intretinere

Cel mai bun mod de a  mentine masina in stare buna este sa se respecte programul specific de intretinere al masinii. Revizia periodica va spune multe despre vehicul cum ar fi momentul in care trebuie schimbat uleiul, cand trebuie schimbate anvelopele, cand apar probleme care trebuie reparate.