Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nu știi dacă o mașină de tocat carne este utilă? Află aici de ce trebuie neapărat să ai și tu una!

Dacă îți place carnea și o pregătești în diverse moduri, poate fi timpul să investești într-o mașină de tocat carne. Este un instrument destul de ingenios, mai ales dacă îți place să faci burgeri, cârnați și falafel. Este, de asemenea, un dispozitiv util pentru a măcina nuci, legume, ierburi, brânză și multe altele. Dacă te gândești că ai nevoie de o mașină de carne în bucătăria ta, consultă ghidul de cumpărare de mai jos pentru tot ce trebuie să știi înainte de a efectua achiziția finală.

Cum funcționează o mașină de tocat carne?

O mașină de tocat carne este un aparat de bucătărie care poate arăta complex la suprafață, dar este conceput pentru a efectua o singură sarcină – măcinarea cărnii. De fapt, este destul de simplu – carnea este plasată într-un tub de alimentare, care este apoi împins printr-un transportor cu șurub și o placă de tăiere, care determină mărimea tăieturilor de carne. După ce carnea a fost introdusă, aceasta este împinsă în exterior.

Toate aceste mașini de tocat carne sunt dotate cu diverse atașamente pentru farfurii, pentru a te ajuta să obții carnea la textura dorită. De asemenea, pot fi folosite pentru tocat fin alte ingrediente, inclusiv pește și legume.

De ce să folosiți o mașină de tocat carne?

Măcinarea cărnii în propria casă ajută la păstrarea mai bună a aromelor și a prospețimii, decât orice ai găsi așezat pe rafturile supermarketurilor. De asemenea, îți permite să personalizezi măcinarea cărnii așa cum dorești și îți oferă un control asupra cantității de grăsime pe care dorești să o adaugi sau să o elimini din rezultatul final. 

Iată o listă cu alte beneficii:

Este curată  

Măcinarea cărnii la domiciliu poate ajuta la reducerea riscului de contaminare cu E. coli și Salmonella. Și, poți fi sigur că treaba este făcută la cele mai bune standarde igienice. Este, de asemenea, cel mai bun mod de a te asigura că acea carne nu conține aditivi și conservanți.

Este economică: 

Carnea pentru tocat este de obicei marcată în majoritatea supermarketurilor, astfel încât poți să cumperi bucăți mari și să le macini singur acasă, prețul acestora fiind mult mai mic decât al cărnii tocate.

Este precisă:

Un alt beneficiu al măcinării cărnii acasă este că poți obține carnea de cârnați așa cum îți place, indiferent dacă este mai slabă sau mai grasă, folosind diferite atașamente pentru tăierea și măcinare.

Obții o textură mai bună: 

Carnea care se află în ambalaje pe rafturile măcelarilor sau supermarketurilor este adesea comprimată și oxidată în timp. Măcinarea cărnii proaspete poate ajuta la menținerea liberă și îmbunătățirea atât a nivelului de umiditate, cât și a texturii după gătire.

Tipuri de mașini de tocat carne

Există doar două tipuri de mașini de tocat carne: mașini de tocat manuale și electrice.

Mașinile de tocat carne manuale folosesc metoda originală de tocat carne. Acestea sunt construite pentru a fi fixate pe un blat sau masă. Mașinile de tocat carne manuale au în mod obișnuit o pâlnie deasupra (unde este alimentată carnea), un melc spiralat conectat la un mâner și plăci de tăiere care se rotesc împotriva unui cuțit de tăiere pentru a măcina și tăia carnea. Aceasta poate fi o opțiune bună și rentabilă dacă macini carne ocazional sau în loturi mici. Totuși, aceasta nu este cea mai bună opțiune dacă ești începător.

Mașinile de tocat carne electrice sunt tipul cel mai des întâlnit. Acestea sunt construite cu un motor electric (în loc de un melc spiralat) care alimentează lamele de tăiere pentru a măcina. De asemenea, au diverse setări de viteză și programe pentru măcinarea fină, medie și grosieră, precum și pentru lucruri specifice. Aceasta este opțiunea ideală dacă macini carne în mod regulat sau în loturi mari.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!