Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pandantivul, o idee inspirată de cadou pentru Crăciun 

Alegerea cadourilor de Crăciun poate fi o activitate foarte plăcută, dar uneori şi dificil de îndeplinit, mai ales dacă persoana care se află în căutarea cadoului perfect se confruntă cu lipsa de inspiraţie. Cu toate acestea, o bijuterie din aur poate fi o soluţie salvatoare.

Cei care doresc să dăruiască astfel de cadouri trebuie doar să viziteze un magazin de bijuterii din aur sau să consulte online ofertele. Spre exemplu, magazinul online TEZAUR Shop pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de bijuterii din aur sau cu diamant, la prețuri avantajoase.

Oferirea în dar a unei bijuterii implică emoții și gânduri pozitive. De asemenea, orice bijuterie spune o poveste, motiv pentru care oferirea unui astfel de cadou va fi şi mai specială. 

O bijuterie specială ce poate fi oferită în dar persoanelor dragi este pandantivul din aur.

Ce semnificaţie au pandantivele? 

Pandantivele, prin designul și finisajele lor au capacitatea de a transmite o emoție. Prin valențele simbolice pe care un pandantiv îl reflectă, pot fi comunicate tacit informații despre posesorii lor. Spre exemplu, domnișoarele care aleg să poarte un pandantiv în formă de îngerași sau cruciulițe, se poate spune despre ele că sunt atrase de această parte spirituală, chiar religioasă. De asemenea, domnișoarele romantice, care prețuiesc dragostea necondiționată și sinceră, aleg să poarte pandantive în formă de inimioară. Și lista poate continua.

Pe piaţa bijuteriilor din aur pot fi găsite pandantive sub orice formă, de la cele clasice  pâna la modele noi, nonconformiste sau care reprezintă un element ancorat în trendurile moderne. Prin urmare, cine se afla în căutarea unor astfel de cadouri pentru cei dragi, au posibilitatea de a găsi mult mai uşor un pandantiv deosebit în magazinele online de bijuterii.

Unele dintre cele mai des întâlnite simboluri de pe pandantive sunt cele sacre, forma lor fiind cruciuliţele sau îngerașii. Ele simbolizează protecţia divină şi sunt dăruite, de obicei, persoanelor apropiate. 

Un alt simbol foarte popular în ultimii ani este şi copacul vieţii, care are multiple semnificaţii. Pe lângă conexiunea cu natura, copacul vieţii semnifica şi relaţia cu divinitatea, fiind un simbol pentru putere, speranţa, prosperitate. 

Trifoiul cu patru foi este şi el un model de pandantiv care poate fi dăruit de Crăciun, mai ales că acesta este cunoscut pentru simbolistica lor cu privire la bunăstare. Numai că aceasta nu se opreşte aici. Formă de inimă a frunzelor de trifoi făcând să fie asociat şi cu alte semnificaţii, cum ar fi abundenţă şi prosperitate.

Astfel de bijuterii mici şi preţioase pot fi oferite în dar persoanelor dragi, de la iubită/soție părinţi, până la prieteni şi colaboratori, ele reflectând o emoție sau un gând bun către ei.