Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Servicii funerare în sector 5 cu ajutor pentru deces

Procedura pentru calcularea și plata prestațiilor sociale pentru înmormântare se numește ajutor pentru deces și este stabilită de lege. Ajutorul pentru deces este plătit pentru înmormântarea unei persoane decedate. Plata indemnizației de înmormântare se face persoanei care și-a asumat obligația de a efectua înmormântarea decedatului. Aceștia pot fi soți, rude apropiate, alte rude, reprezentanți legali ai angajatului decedat și alte persoane. Ajutorul de deces se plătește în ziua cererii pe baza următoarelor documente :

  • Declarațiile beneficiarului;
  • Cartea de identitate a decedatului;
  • Certificatul de deces în original emis de oficiul registrului.

Pentru a primi ajutorul pentru deces, trebuie să aplici la:

organismul de la care decedatul a primit pensie, în speță, poate fi Casa de Pensii;

o organizație (către un alt angajator), care era asigurătorul pentru asigurarea socială obligatorie în caz de invaliditate temporară și în legătură cu maternitatea în legătură cu decedatul în ziua decesului sau în legătură cu unul dintre părinți (alt reprezentant legal) sau un alt membru al familiei minorului decedat în ziua morții acestuia.

organismul de protecție socială a populației de la locul de reședință în cazurile în care decedatul nu a făcut obiectul asigurării sociale obligatorii în caz de invaliditate temporară și în legătură cu maternitatea în ziua decesului și nu a fost pensionar, precum și în cazul nașterii unui copil mort după 154 de zile de sarcină.

organismul teritorial al Fondului de asigurări sociale, în care unul dintre părinți (un alt reprezentant legal) sau un alt membru al familiei minorului decedat a fost înregistrat ca asigurător în ziua decesului sau înregistrat ca asigurător în ziua decesului acestui minor.

Ajutorul de deces se plătește dacă cererea este depusă în cel mult șase luni de la data decesului.

Firma de servicii funerare în sector 5

Pierderea celor dragi  este un eveniment trist cu care, din păcate, mulți trebuie să facă față. Nu toată lumea este capabilă să facă față durerii și să înceapă pașii necesari pentru organizarea unei înmormântări. Nu toată lumea știe ce documente, în ce ordine trebuie să facă toate lucrurile, unde să găsească proviziile necesare, cum să obțină un loc pentru înmormântare, unde să comande un vehicul pentru transportul decedatului, care va fi costul incinerării și înmormântării etc. În aceste zile dificile, poți apela la firma de servicii funerare în sector 5 Funerare Ghica. Funcțiile firmei includ informarea clienților despre  procedura de organizare a unei înmormântări sau incinerări, înregistrarea tuturor documentelor necesare în acest caz, care confirmă faptul decesului, selectarea obiectelor și accesoriilor funerare necesare, asistență la selectarea  unui loc de înmormântare în sector 5. Solicitarea unei incinerări sau înmormântări la firma de servicii funerare în sector 5 se face contra cost, iar dacă nu dispui de banii necesari, poți utiliza ajutorul de deces primit. Apoi, este necesar să fii de acord doar cu pregătirea corpului pentru procedura de înmormântare și alegerea unui pachet de servicii.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!