Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sfaturi de la specialiști pentru dinți sănătoși

Vrei dinți frumoși și sănătoși? Vrei un zâmbet care să atragă toate privirile atunci când pășești într-o încăpere? Nimic mai simplu – ar spune unii, dar lucrurile nu stau tocmai așa. Pentru a avea acel „zâmbet de reclamă” trebuie să ai grijă în permanență de dantură și să te asiguri că orice problemă, oricât ar fi de minoră, este tratată la timp. Nu uita, prevenția este una dintre cele mai eficiente metode în lupta cu afecțiunile dinților și gingiilor. 

Specialiștii în domeniu sunt cei care pot să îți ofere sfaturi și recomandări pentru o igienă orală corespunzătoare. În continuare, vei afla care sunt principalele tehnici și metode de îngrijire a dinților. 

Ce spun medicii stomatologi? Sfaturi utile

Principala metodă pentru a evita afecțiunile dentare și gingivale este îngrijirea dinților. Cum faci acest lucru? Trebuie să ai o rutină de care să nu uiți în nicio zi. Astfel, dimineața îți începi ziua cu periajul dinților, în așa fel încât să elimini bacteriile de peste noapte. Pe lângă pasta de dinți de calitate, recomandată de medicul tău, utilizează ață dentară și apă de gură. În acest mod, te asiguri că ajungi în locurile greu accesibile pentru periuța de dinți, iar clătirea îți dă o respirație împrospătată și contribuie, la rândul ei, la îndepărtarea bacteriilor.

Consumi cafea în mod regulat și fumezi, iar uneori îți place să te răsfeți cu un pahar de vin roșu? Spală-te pe dinți după ce îți savurezi băutura. Astfel, scazi riscul de a dezvolta pete dentare. 

De asemenea, vizitele regulate la stomatolog trebuie să fie o normalitate, cel puțin o dată la 6 luni. Foarte mulți pacienți ajung la medic atunci când și-au pierdut dinții și când soluțiile includ coroane dentare sau implanturi dinti Bucuresti. Acest comportament nu este deloc sănătos și conduce la intervenții complexe și costisitoare, așa că vizitele de rutină sunt recomandarea tuturor specialiștilor. 

Proceduri stomatologice de rutină

Pentru îngrijirea adecvată a dinților, medicii stomatologi efectuează o serie de proceduri menite să mențină sănătatea orală. Acestea pot include:

  • air flow dentar;
  • periaj profesional;
  • ecografii de screening;
  • tratamente cu fluor.

Toate acestea sunt menite să curețe dinții și să prevină afecțiuni, inclusiv bolile gingivale. Chiar dacă periezi dinții în mod regulat și acorzi atenție deosebită îngrijirii orale, nu sări peste vizitele de rutină în cabinetul medicului. Acesta este singurul care poate să curețe cavitatea bucală în profunzime și poate ajunge acolo unde periuța și ața dentară nu au acces. 

Acordă atenție sporită îngrijirii orale. Un zâmbet frumos este o carte de vizită importantă, iar dinții sănătoși te scapă de dureri și de intervenții stomatologice uneori complicate. Pune întrebări medicului tău și cere sfaturi pentru a preveni orice probleme de natură medicală.