Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sfaturi utile pentru curățarea tâmplăriei din PVC de la termopane

Încă dinaintea achizitionării de ferestre și uși termopane, este important să va gândiți cum puteți să mențineți cât mai curată tâmplăria acestora. Dacă sunt întreținute în mod corespunzător își vor păstra foarte bine aspectul estetic și nu își vor pierde din proprietăți.

Sfaturi utile și eficiente pentru întretinerea tâmplăriei  

Respectarea câtorva reguli simple de curățare și întreținere vă ajută să păstrați termopanele în condiții superioare de igienă. O curățare amănunțită asigură strălucirea profilului și menținerea geamurilor fără zgârieturi sau deteriorări.

Pentru spălarea tâmplăriei, nu trebuie folosite soluții abrazive, deoarece acestea duc la apariția zgârieturilor și îndepărtarea luciului specific. Cu siguranță, nimeni nu-și dorește să aibă termopane cu un aspect tern și lipsit de strălucire.

Spălarea profilului se poate face cu o soluție obținută din 3 părți apă caldă și o parte oțet. Aceeași soluție este eficientă și pentru spălarea geamurilor și ușilor.

Folosiți cârpe din materiale moi sau bureți de vase care pot curăța cu ușurință golurile din ramele unui geam baie termopan. La final, utilizați prosoape de hârtie pentru îndepărtarea lichidului de curățat.

Ce trebuie să faci pentru păstrarea suprafețelor strălucitoare?

Prima etapă în procesul de curățare constă în aspirarea prafului și a reziduurilor depuse în interiorul ramelor. Doar după îndepărtarea urmelor de murdărie puteți recurge la spălarea ramelor cu soluții speciale de curățare. Lăsați câteva minute sa acționeze, apoi curățați cu o cârpă umedă ramele ferestrelor.

Pentru o curățenie absolută, spălați și geamurile și ștergeți cu un prosop de hârtie. Folosiți soluții specifice pentru curățarea tâmplăriei care au texturi diferite, față de cele care sunt special create pentru curățarea geamurilor.

Trucuri care într-adevăr funcționează 

Tâmplăria devine perfect curată și igienizată dacă folosiți o soluție ce conține apă și detergent de vase, care este un foarte bun degresant. Cu ajutorul acestei soluții puteți îndepărta chiar și murdăria mai rezistență de pe tocul ușilor dar și de pe geamuri, fără să apară nici un fel de zgârieturi.

Continuă această operațiune fără grabă, dacă vrei ca tâmplăria să strălucească de curățenie. În cazul în care ai de-a face cu mici urme încăpățânate, apelează cu încredere la o soluție obținută din puțină acetonă și apă. 

Nu utiliza niciodată substanțe abrazive, diluanți sau soluții ce conțin clor.  De asemenea, evită folosirea cârpelor uscate, dacă nu vrei să atragi și mai mult praful, datorită proprietății de electrizare.

În concluzie, fie că este vorba despre usi termopane, geam baie termopan sau orice alte geamuri, procesul de întreținere joacă un rol extrem de important. Pentru prelungirea duratei de viață a termopanelor este important să curățați în mod periodic tâmplăria.

O întreținere corectă va influența în mod direct rezistența în timp și durata de viață.