Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tigăile basculante electrice, asistenți HoReCa de neînlocuit

Modelele de tigăi basculante sunt echipamente profesionale pentru gătirea alimentelor folosind elemente de încălzire electrice. O tigaie înclinabilă electrică este utilizată pentru fierberea legumelor și a cărnii, pentru gătitului tocănițelor, pilafului, prăjirea cărnii și peștelui etc.

O tigaie basculantă electrică este bazată pe încălzitoare termoelectrice care furnizează căldura necesară echipamentului gastronomic amintit.

Tigăile înclinabile oferă un mijloc eficient de a găti cantități mari de alimente, ceea ce le face utile în special pentru bucătăriile profesionale din școli, hoteluri și spitale. Nu există la distribuitori doar echipamente de acest gen unde se poate găti la nivel macro.

Pentru bucătăriile restaurantelor mai mici există și modele de tigăi basculante care au capacități mai mici. Sunt utilaje culinar individuale, nu neapărat elemente integrate în linii gastronomice. Merită achiziționarea datorită multiplelor beneficii pe care le aduc, așa încât comandă și tu un astfel de echipament pentru bucătăria ta profesională, pentru că nu vei regreta.

Ce beneficii ai de la un astfel de echipament de gătit performant? 

●  Sunt ușor de utilizat

Oricine din personalul unei bucătării profesionale poate folosi o tigaie de înclinare. Sunt extrem de sigure, datorită mecanismului de înclinare cu care sunt dotate, caracteristică foarte inteligentă care permite utilizatorului să transfere alimentele gătite fără contact.

●  Sunt ușor de curățat

Deoarece echipamentul gastronomic se înclină cu ușurință, o asemenea tigaie este rapid de curățat. Uleiul și grăsimile pot fi scurse fără probleme. Multe echipamente de înclinare de acest gen vin inclusiv cu un robinet atașat pentru o golire mai facilă.

●  Oferă o productivitate crescută

Tigăile de înclinare se încălzesc foarte repede și gătesc alimente fără pierderi mari de căldură, ceea ce economisește inclusiv bani la utilități. De asemenea, oferă o soluție versatilă, deoarece fac perfect munca mai multor tipuri de echipamente culinare voluminoase.

●  Pot ocupa un spațiu mai redus, decât alte echipamente

Chiar dacă sunt concepute pentru a găti cantități mari de alimente, o tigaie cu înclinare are o amprentă relativ mică în spațiul unității. Cu titlul de curiozitate, există chiar și unitățile de blat, electrice, perfecte chiar și pentru bucătăriile profesionale de dimensiuni mai mici.

Sunt ideale pentru că alimentele ce se gătesc în astfel de tigăi basculante se transferă rapid, fără a se face mizerie în bucătărie. În comparație cu multe alte echipamente HoReCa, o tigaie de înclinare este autonomă și mult mai eficientă. 

Tigaia basculantă electrică: principiu funcționare 

Panoul electric este instalat pe o bază. Elementele de încălzire sunt atașate la un strat de material termoconductor pe fundul vasului de gătit, acest lucru asigurând o încălzire eficientă, foarte rapidă. Temperatura dorită este menținută fără costuri suplimentare de energie, datorită faptului că partea superioară a tigăii este acoperită cu un capac special.

Panourile exterioare ale tigăii sunt realizate din oțel inoxidabil sau metal cu un strat anticoroziv. Designul simplu, dar foarte fiabil, al unei tigăi profesionale îl face pur și simplu de neînlocuit în bucătăriile profesionale ale restaurantelor, cafenelelor, cantinelor etc.

Ca funcționalitate, o tigaie profesională nu diferă practic de una de uz casnic: se toarnă grăsime sau ulei în tigaie și materiile alimentare necesar a fi gătite. Produsul final este preparat conform rețetei, singura diferență constă în volum și în unele caracteristici tehnologice ale echipamentului de gătit. 

Tigăile înclinabile profesionale: de masă sau de podea? 

Diferența cea mai vizibilă dintre tigăile profesionale basculante, în afară de mărime, este dată de modul în care sunt instalate: pe podea sau pe masă.

Tigăile electrice de podea sunt mai solicitate în bucătăriile profesionale de pretutindeni, deoarece această tigaie profesională poate înlocui cu brio o mașină de gătit. Este potrivită pentru bucătăriile profesionale unde se gătește intensiv.

Tigaia înclinabilă cu vas din oțel inoxidabil este potrivită gătirii rapide a alimentelor, deoarece bolurile se încălzesc rapid și se răcesc la fel de repede.

Adesea, tigăile electrice sunt echipate cu un mecanism special pentru ridicarea și coborârea bolului, datorită acestui lucru, nu numai lucrul cu tigaia basculantă este simplificat, ci și îngrijirea acesteia: întreținere periodică, precum și spălare corectă după fiecare proces de gătire cu ajutorul lor.

Puterea pentru care este proiectată tigaia înclinabilă este esențială. Pe baza acestui lucru, se pot calcula costurile energetice și sarcina necesară de cablare.

Prezența funcției de control al temperaturii va facilita controlul asupra procesului de gătit și va asigura finalizarea cu succes a acestuia.

Fixarea capacului în orice poziție este o funcție bună a tigăii basculante. Ea va facilita funcționarea echipamentului și va ajuta inclusiv la reducerea pierderilor de căldură.

De asemenea, funcția de reglare a înălțimii picioarelor nu va fi niciodată de prisos. De exemplu, într-o bucătărie profesională cu podeaua neuniformă, reglarea înălțimii picioarelor va uniformiza înclinarea echipamentului electric, iar uleiul va fi distribuit uniform pe întregul fund al vasului.

Unde găsești tigăi înclinabile de calitate? La TC Romania Crown Cool! Intră pe site-ul lor să le vezi!

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!