Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 4 elemente de care să ții cont înainte de a cumpăra anvelope de vară de calitate!

Șoferii care au nevoie de ajutor când vine vorba despre a-și alege anvelope de vară de calitate pot afla din acest articol care sunt lucrurile pe care trebuie să le știe din punct de vedere tehnic. De exemplu, este esențial ca posesorii de autoturisme să-și cunoască mașinile cât mai bine, pentru a putea să investească în cauciucuri de calitate, pe care să le folosească cu încredere în anotimpul cald.

Dimensiunea anvelopelor

Toată lumea știe despre cauciucuri că sunt împărțite în mai multe dimensiuni, însă nu toți șoferii știu cum să interpreteze 235/ 40 R18’’:

·   235 – reprezintă lățimea benzii de rulare, exprimată în milimetri;

·   40 – este raportul dintre înălțimea secțiunii și lățimea secțiunii, raport exprimat în procente;

·   R – reprezintă construcția internă a anvelopelor;

·   18 – se referă la diametrul cercului interior, diametru exprimat în inch.

Anvelope de vară în funcție de tipul de autoturism pe care îl au șoferii

Un alt element extrem de important, pe care trebuie să îl știe conducătorii auto este acela că anvelopele de vară se împart în mai multe categorii, în funcție de modul în care au fost concepute. Mai exact, ele pot fi:

·   Premium;

·   mid-range;

·   economy.

Fiecare dintre aceste tipuri de cauciucuri au avantaje și dezavantaje, însă ele trebuie alese în baza mașinilor pentru care sunt cumpărate. De exemplu, pentru autoturismele sport sunt necesare anvelope de tip mid-range sau premium, iar pentru cele simple sunt suficiente cauciucurile economy, cu ajutorul cărora șoferii pot rula prin oraș fără probleme.

Indicele de viteză

Indicele de viteză este și el un factor de care posesorii de autoturisme trebuie să țină cont. De regulă, el este exprimat printr-o literă sau 2 și are rolul de a transmite șoferilor care este viteza maximă la care pot fi rulate anumite anvelope, astfel încât să fie folosite corect.

Indicele de sarcină

Înainte de a-și cumpăra anvelope de vară, conducătorii auto mai trebuie să știe și care este indicele de sarcină al acestuia. El este marcat fie printr-un număr de 2 cifre, fie printr-un număr de 3 cifre și indică masa maximă pe care cauciucurile o pot suporta. În cazul în care anvelopele nu sunt potrivite pentru greutatea autoturismelor, șoferii se pot confrunta cu probleme importante la viraje sau pot observa dificultăți în a frâna așa cum își doresc.

Noi sau la mâna a doua?

Chiar dacă foarte mulți români preferă în ultimii ani să se orienteze către anvelopele la mâna a doua, întrucât acestea sunt mai convenabile din punct de vedere financiar, ei nu trebuie să uite că cele noi le oferă întotdeauna garanția unui rulaj simplu și sigur!

Luând în considerare toate cele menționate anterior, posesorii de autoturisme își vor putea cumpăra întotdeauna anvelope de calitate, pe care să le folosească în anotimpul cald și cu ajutorul cărora să se bucure de șofat cu încredere, indiferent de vreme!

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!