Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Variante unice ale jocurilor clasice

Jocurile de masă au fost dintotdeauna fascinante. Indiferent de tipul lor sau de transformările pe care le-au suferit în timp, acestea au rămas în prim plan. De la o simplă distracție, aceste jocuri au devenit o adevărată artă. Odată cu progresul lor, au apărut și strategii ce pot înlesni câștigarea partidei. Acestea se bazează pe calcule matematice și luarea de decizii în concordanță cu elementele din joc.

Nu doar strategiile au fost singurele schimbări apărute în rândul jocurilor. Odată cu acestea au apărut și variante noi și îmbunătățite. Așa cum categoria casino slot cu fructe a fost îmbunătățită, așa și jocurile de cărți au fost regândite. Regulile generale se aplică la toate variante. Totuși, există și câteva particularități cu care acestea se disting. Mai jos sunt prezentate variantele unice ale jocurilor clasice, oferite de cazinourile online.

Unsplash

Poker: mai mult decât un simplu joc

O variantă îmbunătățită a acestuia este Texas Hold’em. Pokerul clasic implică utilizarea a 5 cărți de joc. Originea exactă a sa este încă incertă, aceasta depășind 180 de ani. În timp, au fost dezvoltate mai multe variante, însă aceasta este cea mai populară pe platformele online.

În varianta clasică, pot participa la joc doar între 2 și 6 jucători. Fiecare primește câte 8 cărți, pachetul având în total un număr de 52 de cărți. În cazul variantei Texas Hold’em, pot participa minim 2 jucători, și maxim 9 sau 10.

Pachetul are tot 52 de cărți, fiecare primind câte 2 cu fața în jos. După primirea acestora, restul de cărți sunt așezate cu fața în sus de către dealer. Se pariază pe patru runde, fiind și aici necesară o mână de 5 cărți. Alte variante unice ale pokerului sunt Omaha și Stud. 

Blackjack: o variantă îmbunătățită a jocului „21”

Una din variantele unice ale acestui joc este Blackjack Switch. Varianta a fost lansată în anul 2009, de către Geoff Hall. Jocul se distinge prin RTP-ul său mare și prin posibilitatea de schimbare a unei cărți din primele expuse. Se aplică regulile generale, dar are și o particularitate.

În ideea de favorizare a funcției de switch, se pariază în același timp pe două mâini.

Blackjack Atlantic City este o altă variantă mai modernă. Față de versiunea clasică, crupierul primește propria carte de joc. Acesta va verifica dacă a făcut Blackjack, fiind necesară primirea unui as sau a unui 10 în acest caz. Și de această dată, acesta se va opri la un punctaj de 17.

Și Blackjack Double Deck a devenit destul de cunoscut. În acesta se vor folosi doar 2 pachete a câte 52 de cărți fiecare. Crupierul nu primește propria carte și se va opri la un punctaj de 7 sau de 17. Pe parcurs primești oportunitatea de a-ți dubla miza, nefiind posibil să abandonezi jocul.

Unsplash

Baccarat: un joc stilat

Punto Banco este cea mai populară variantă modernă a jocului Baccarat. Deși aceasta este mai cunoscută în Statele Unite, a ajuns cunoscut și la noi. Pot fi utilizate între 6 și 8 pachete de joc, dealerul jucând rolul de bancă. Acest joc este cunoscut și sub denumirea de „Baccarat American”.

O variantă populară în Europa, mai ales în Franța, este Chemin de Fer. În această variantă, nu se joacă împotriva băncii, ci a altui jucător. Prin urmare, jucătorii de la masă pot paria unul contra celuilalt. Acest lucru scoate destul de multe în evidență această variantă a jocului.

Baccarat Banque este o altă versiune modificată a jocului. Acesta se joacă la două mese, fiind cunoscut și cu numele de „à Deux Tableaux”. În principiu, dealerul va juca împotriva tuturor jucătorilor, la două mese.

Pe scurt

Jocurile de masă clasice vor rămâne nemuritoare. Variantele moderne ale acestora nu fac decât să îmbunătățească experiența de joc. Regulile vechi sunt readaptate, totodată fiind adăugate unicitatea și o doză sporită de extaz.

Fiecare variantă de joc vine cu propriile particularități, lucru care le ajută să se distingă de fosta lor versiune.