Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visul tău este să deschizi o cofetărie? Iată câteva sfaturi de care să ții cont  

Dacă ai o pasiune pentru dulciuri, fie pentru a le găti, fie doar pentru a le degusta, atunci prinde curaj și îndeplinește-ți visul de a-ți deschide propria cofetărie unde să prepari și să servești produsele pe care le iubești. Poate o să ți se pară complicat la început însă dacă pui dragoste și îți dedici timpul acestui țel, cu siguranță vei reuși și vei avea succes. Iubitorii de dulciuri vor aprecia atât gustul cât și aspectul produselor tale. Totodată este foarte importantă și atmosfera pe care o creezi în cofetărie.

Iată de ce ai nevoie pentru a le oferi clienților produse și experiențe de top

·         Echipamente speciale pentru laborator

Pentru a asigura pregătirea și gătirea prăjiturilor, echipamentele pe care le alegi au un rol esențial pentru a obține cel mai bun rezultat. Există o serie de dispozitive pe care, dacă le vei alege, îți vei ușura întreg procesul de producție. Mixerul cu bol, pentru prepararea cremelor este o variantă practică întrucât adaugi ingredientele conform cantității din rețetă și în timp ce el le amestecă, tu te poți ocupa de următorul pas. Pe același principiu funcționează și malaxorul care te ajută să economisești din timpul de frământare al diverselor blaturi sau aluaturi. Pentru a asigura coacerea uniformă, asigură-te că ai în bucătărie un cuptor special pentru produse de patiserie care are opțiunea cu trepte de ventilație. Alege mai multe frigidere speciale unul pentru depozitarea ingredientelor și unul pentru stocarea produselor finite.

·         Materii prime de calitate

Reușita produselor tale depinde în proporție destul de mare și de calitatea ingredientelor pe care le folosești și de rețetele care stau la bază unui preparat excepțional. Asigură-te că achiziționezi  ceea ce ai nevoie de la un distribuitor specializat și alege din materiile prime pentru cofetării furnizate de surse de încredere. Pentru a obține gustul perfect și textura ideală, consultă tomvalk.ro de unde poți comanda ingrediente premium atât pentru produsele pe care le faci în laboratorul tău, cât și pentru produsele pe care le pregătești în bucătăria propriei locuințe pentru cei dragi din familie.

·         Personal calificat

Strânge în jurul tău oameni care îți împărtășesc pasiunea pentru dulciuri. Alege să lucrezi cu oameni care au studii în domeniu, experiență și care respectă regulile de igienă specifice unui loc unde se lucrează cu alimente. Oferă angajaților tăi instruire continuă la locul de muncă și cu siguranță o sa te bucuri de rezultate uimitoare.

·         Design interior personalizat

Optează să creezi un spațiu unic unde clienții să poată servi produsele tale. Consultă un designer de interior care să țină cont de ceea ce îți dorești și împreună să oferiți experiențe de vis pentru cei care vor să încerce prăjiturile tale. Alege mobilier la comandă și poziționează-l astfel încât să rămână suficient spațiu de trecere și pentru acei clienți care aleg să achiziționeze produsele la pachet pentru a se bucura de ele în confortul propriei locuințe. Luminile ambientale trebuie să aibă tonuri calde pentru a crea o atmosferă relaxantă.

În concluzie, dacă vei lua în considerare ideile de mai sus vei reuși să creezi experiențe minunate clienților tăi!

Sursă foto: freepik.com