Sanatate & Dieta iunie 4, 2024
Vara este anotimpul ideal în care ne bucurăm de soare și aer curat, este sezonul în care stăm cel mai mult în natură. Totodată, vara trebuie să ne preocupăm cel mai mult de sănătatea pielii deoarece suntem mai mult expuși la soare iar în lipsa protecției corespunzătoare, pielea poate suferi diverse modificări. Cauzele care pot duce la transformări majore sunt: radiațiile ultraviolete, alergenii, dar și țânțarii.
De ce să folosești creme cu protecție solară ?
SPF-ul te ajută să ții departe arsurile solare, împiedică deshidratarea, precum și îmbătrânirea prematură a pielii. În plus, elimină posibilitatea de a te confrunta cu diverse forme de cancer de piele. Așadar, este recomandat să folosești o protecție solară, cum ar fi crema cu SPF 50, pentru a te bucura din plin de sezonul cald.
Este demonstrat faptul că eficiența produselor solare este influențată în mod evident de utilizarea corectă a formulei. În acest sens, se impune utilizarea unei creme SPF cu spectru larg și se recomandă reaplicarea produsului la fiecare două-trei ore, în funcție de cât de puternic este soarele.
Cum să-ți îngrijești și să-ți protejezi pielea vara ?
Pe lângă razele nocive ale soarelui și schimbarea de temperatură, există și alți factori care duc la deteriorarea pielii în timpul sezonului cald. Cauzele principale ce duc la apariția reacțiilor cutanate sunt înțepăturile de țânțari și alte insecte. Pentru evitarea acestui disconfort specialiștii recomandă utilizarea unui spray anti tantari.
Atunci când ești înțepat de o insectă, reacția organismului este de a se apăra eliberând o substanță numită histamina. Așa se explică apariția inflamațiilor, iritațiilor și eruptiilor cutanate.
Țânțarii devin mai activi la temperaturi ridicate, ceea ce duce la o creștere a riscului de mușcături vara. Deși majoritatea mușcăturilor sunt inofensive, este important să iei măsuri de precauție pentru a te proteja de bolile transmise prin vectori.
Înțepăturile țânțarilor – metode de prevenție
Pentru a preveni înțepăturile de țânțari, este indicat să folosești un spray cu acțiune imediată și să iei câteva măsuri de precauție. Folosește îmbrăcăminte lejeră, care acoperă cât mai mult din piele. Evită culorile vii pentru că acestea atrag insectele. De asemenea, evită zonele cu multă vegetație și umiditate.
Nu folosi produse cosmetice ce conțin parfum. Folosește un spray anti-țânțari ce are la bază anumite uleiuri esențiale, care luptă în mod eficient împotriva insectelor. Cele mai multe conțin o combinație de uleiuri, cum ar fi: uleiul de citronela, scorțișoară, eucalipt sau cimbru. Acestea trebuie reaplicate la câteva ore, pentru a te bucura de eficiență maximă.
Deși, avem tendința de a asocia soarele cu fericirea și relaxarea, în realitate nu se aplică mereu acest lucru, deoarece trebuie să ne ferim de razele ultraviolete și de insecte. Așadar, dacă acționezi în mod preventiv și folosești produsele cele mai potrivite, te poți bucura din plin de vară.